Biga Belediyesi’nde Meclis Koltukları Çocukların Oldu Biga Belediyesi’nde Meclis Koltukları Çocukların Oldu
Biga Belediye Meclisi'nin 2023 yılı Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda gündem dışı konuşmalarda gergin anlar yaşandı. Bir vatandaş Süleyman Bayrak “Biga’da konuşulan çok şey var bunlara kulak verseniz iyi olacak” sözleri gerginliğe sebep oldu.

Biga Belediye Meclisi’nin 2023 yılı ilk meclis Toplantısı’nda gergin anlar yaşandı. Belediye Meclis Salonunda yapılan meclis toplantısı Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Biga’lı bir vatandaş Süleyman Bayrak” Zabıtalarla ilgili problemimiz var.”, “Üç harfli marketler ne olacak?” sözleri gerilime neden oldu.

“BİGA ÇOK ÖNEMLİ”
Biga’lı vatandaş Süleyman Bayrak, Biga’da konuşulan çok şey olduğunu ifade ederek, “Biga’da konuşulan çok şey var. Bunlara kulak verseniz iyi olacak. Zabıtalarla ilgili problemimiz var. Bunu çözmeniz lazım. herhalde üçüncü yılımız bitiyor, bitmek üzere. Hiçbir gelişme göremiyorum. Yollardaki cepler dolu, bu cepler tüm Biga halkının. Daraltılan yollardaki cepler. Bütün belediye meclis üyelerinin burada günahı var. Eskisi yenisi hepsinin. Madem bu cepler yapıldı, orada herkesin arabası 500.000 liralık araba da kıymetli 1500 liralık arabada. Bankaların karşısındaki cepler beyefendilerin olduğu gibi. Sokaklarda kiler öyle. Zabıtalarınız diyor ki biz Bigalı’ya ceza mı yazıcaz. Ne yapmaya geldin sen kardeşim zabıta oldun. Hiç kimse kusura bakmasın. Ben Bigalıya ceza mı yazacağım. Devlet yazıyor ya. Üç harfli marketler ne olacak. Bir tane daha açılıyor. Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı nerede? Acaba niye bu işlerle ilgilenilmiyor. Biga üç harfli marketlerle doldu. Ne oluyor Biga’ya. Bakkal hiç kalmadı. Biga’da İki tane üç tane bakkal var. Çok ayıp. Burada sizin de günahınız var, buraya bir formül bulun. Yeter artık. Her yer zincir market ne oluyor böyle. Balıkkayanın sırtı ne zaman açılacak imara. Mehmet Özkan döneminde bekledik, İsmail Bey’in döneminde bekledik bir de şimdi sizin döneminizde bekliyoruz Allah selamet versin. Çarşıda esnaf ona buna söylüyor, gelip size söyleyemiyor. Geldiğiniz zaman Bülent bey hoş geldiniz! Çay, kahve ister misiniz? Biga’da bizim çocuklarımız torunlarımız yaşayacak gelecekte Biga çok önemli.”ifadelerini kullandı.

“MAHKEME KARARIMIZI BOZDU”
Süleyman Bayrak’ın sorularına cevap veren Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise“Ceplerle alakalı arkadaşlarımız kontrol ediyor ama maalesef suiistimal var. Burada fotoğraf çekerek zabıtamız uygulama yapıyor. Son günlerde Pandemi döneminde bu iş biraz cezai işlem olarak uzatıldı. Ceza yazılmadı ama son günlerde cep kullanımları uzun süreli olarak şikayet artıyor. Bununla alakalı zabıta arkadaşlarımız gerekli çalışmayı tekrar yaparlar. Üç harfli marketlerle alakalı biliyorsanız bir meclis kararı aldık. Üç harfli marketlerin ruhsat bedellerini belirledik. Fakat mahkemeye verdiler ve mahkeme kararımızı bozdu. Meclis kararımızı bozdu. Daha önce de Biga Belediye Meclisi’nin aldığı bir karar vardı. Mesafe koymuştuk. Meclisimiz ulusal marketlerin arasındaki mesafe ile ilgili onu da mahkeme bozdu. Şuan yasal olarak şartlara uyan birine ruhsat vermeme gibi bir durumumuz yok ama denetimlerimiz devam ediyor. Geçtiğimiz iki hafta içersinde ulusal marketlerin denetimleri yapıldı. Her gün arkadaşlarımızın denetimleri devam ediyor. İmara açılacak yerlerle alakalı da hatırlıyorsanız kalafat bölgesinde bir bölge imara açıldı. Yine şehir parkının arkasındaki bir alan imar açıldı, burada ihtiyaç durumuna göre bölge bölge çalışmalarımız devam ediyor.” Şeklinde konuştu

Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi