Üzücü Vefat: Bodur ailesinin acı günü Üzücü Vefat: Bodur ailesinin acı günü
Biga’da Ocak ayı son haftası mevsim normalleri üzerinde seyreden hava yerini yağışlara ve soğuğa bıraktı.
Uzun zamandır yağışlara hasret olan Biga bu hafta sonuna kadar yağışlara teslim olacak. Yaz aylarında kuraklıktan korkulurken bu hafta yağması beklenen yağışların önemli olduğu belirtiliyor.

YER YER YAĞMUR BEKLENTİSİ
Bu yıl bir türlü gelmeyen kış sonunda kendini göstermeye başladı. Hava sıcaklıkları 2 haneli rakamlarda seyreden ocak ayı bu hafta içi yavaş yavaş beklenen soğuklara iniyor.

Biga’da Ocak ayında çift haneli sıcaklıkları görmek vatandaşları tedirgin etse de bu hafta itibariyle hava sıcaklıkları 2 dereceye kadar düşecek. Gündüz sıcaklıklarının gece sıcaklıklarına göre nispeten 5-6 derece civarında olması tahmin edilirken yer yer yağışlı havanında yaşanması bekleniyor.

BU HAFTA DA KAR BEKLENMİYOR!
30 Ocak 2023 tarihine kadar devam edecek yağışlar geçtiğimiz gece başladı. Yer yer rüzgarında eşlik edeceği ve yağışların görüleceği Biga’da aksi bir durum yaşanmazsa yağışlarında tatmin edici olması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıllarda kar yağışı ve hava sıcaklıkları mevsim normallerinde devam ediyordu. Geçtiğimiz yıl da mevsimin aynı günlerinde kar yağışını göz önünde bulunduran vatandaşlar bu yılın kuraklık yılı olduğunu belirtiyor. Yağışların düşmemesinin yaz ayları için bir tehlike arz ettiğine vurgu yapan vatandaşlar gelecek yağışların Biga’ya can suyu olacağını belirtiyor.

Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi