Bu yerlerde yaşayanlar tekrar sandık başına gidecek Bu yerlerde yaşayanlar tekrar sandık başına gidecek
ÇANAKKALE’ye partisinin İl Başkanlığı kongresine katılmak üzere gelen Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, açılışını yaptığı parti binasında açıklamalarda bulunup, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. AK Parti’ye yüklenen Kamalak, “İddia ediyorum, AK Parti zihniyeti %100 oy alsa Türkiye’yi idare edemez” dedi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kararına ise Anayasaya aykırı olduğunu iddia etti.

Çanakkale’de ilk olarak Truva Otelinde kahvaltıda bir araya gelen SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ardından bir iş hanındaki İl ve Merkez İlçe Başkanlığı binasının açılışını dua edip, kurdeleyi keserek gerçekleştirdi. Parti binasında gündeme dair konuları değerlendiren SP Genel Başkanı Mustafa Kamalak, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kamalak, “Aynı coğrafyada yaşıyor ve aynı gemide yolculuk ediyoruz. Bizler kardeşleriz. Kardeşler olarak, kardeşlik hukukunu asla ve asla zedelenmemelidir. Herkesin huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var. Ama görüyoruz ki, maalesef ülkemiz yaşanır olmaktan çıkarılmış, her gün ama her gün şehit cenazeleri birbirlerini takip ediyor. Kiminle savaşıyoruz. Düşmanız kim, ne oldu bize, Çanakkale’deyiz şuanda. Bir asır, önce burada dedelerimiz, Kürdü’yle, Türkü’yle, Lazı’yla, Çerkezi’yle Arabı’yla, Acemi’yle, bir bütün halinde vücutlarını birbirlerini siper ederek düşmana karşı koymuşlardır. Öyle ki Çanakkale sırtlarında tam 450 küsur bin şehidimiz var. Ne oldu bize, bugün o dedenin torunları, ellerinde düşmanlarının silahı ile üstelik Allahuekber diyerek birbirlerini katlediyor. Bu böyle gitmez, gitmemelidir. Gitmemesi için biz Saadet Partisi olarak milli görüşün tek temsilcisi bir ekip olarak yollara koyulduk” dedi.

ANAYASA İHLAL EDİLEREK
Bir basın mensubunun dokunulmazlıkların kaldırılması ile ilgili görüşlerini sorduğu SP lideri Kamalak, dokunulmazlık müessesesinin 800 yıllık bir maziye sahip olduğunu ifade etti. Halkın lehine geliştirilen bu müessesenin haliyle halkın aleyhine kullanılmaması gerektiğini ifade eden Kamalak sözlerine şöyle devam etti

“Yani halkın menfaatini işgal için suç işlemek maksadıyla kullanılmaz. Suç işleyen kim olursa olsun, hukuk devletinde hesabını vermelidir. Ama böyle değil, iktidar diyor ki, ‘birikmiş şu kadar dosya var.Bir an önce bu dosyaları elden çıkarmamız ve yargıya teslim etmemiz gerekir.’ İyi de bu dosyaları niye biriktirdin bu zamana kadar. Biriktirmiş dosyayı üste çıkmaya çalışıyor. Üstelik kanaatimce Anayasa ihlal edilerek. Çokta önemlisi asıl suçlananlar bu kapsamda yoklar. Asıl suçlananlar bir kısım bakanlardır. İranlı iş adamı Babek Zemcani İran’da idamla yargılandı. Diyor ki, ‘ben Türkiye’de 8 buçuk milyar dolar rüşvet dağıttım.’ Kime vermiş bu rüşveti, Milletvekillerine mi Belki onlara vermiş olunabilir. Ama bir kısım Bakanları da zikrediyor. Nerede o Bakanlar, bu Anayasa değişiklik kapsamında yok. Bakın Anayasa değişikliği gibi iş acele diyorsunuz. Efendim bizim amacımız onlar değil diyecek olursanız. Maksat burada terörü önlemek diyorsanız, HDP ise maksat, onun topu topu 59 Milletvekili var. Eğer teröre bulaşmış Milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırmak istiyorsak, onu da 24 saatte kaldırırdın. Bu kadar gayret ve telaşeye lüzum yoktu.”

“ESKİ BAŞBAKAN’IN AZLEDİLMİŞ OLMASI ÖNEMLİYDİ”
“Türkiye’nin yeni Başbakanı nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusu üzerine SP lideri Kamalak, “Yeni Başbakan’ın gelmesinden ziyade, eski Başbakan’ın azledilmiş olması önemliydi. Eğilim yoklaması falan laftır. Binali Yıldırım beyin Genel Başkan olacağı bir yıl önceden belli değil miydi Bunlar gündem saptırmadır. Kamuoyunu oyalamaktır diye düşünüyorum” dedi.

“AK PARTİ ZİHNİYETİ YÜZDE 100 ALSA TÜRKİYE’Yİ İDARE EDEMEZ”
Erken seçimle ilgili beklentisi olup, olmadığı sorulan Kamalak, “1 Kasım’a takiben arkadaşlara talimat verdik. Hazır olun erken seçime dedik. Dediler ki, karşımızda yüzde 50 oy almış bir hükümet var. Dedik ki, yüzde 100 oy alsalar bile Türkiye’yi idare edemezler. Yüzde 100 oy alsalar o zihniyetle Türkiye idare edilmez. Ediyorlar mı görüyorsunuz. Gerçekten terörle mücadelede iktidarın elini kolunu bağlayan bir hukuk kuralımı var. Kaldı ki iş başına geldiklerinde böylesine azgın mıydı terör, şehir savaşları mı vardı. Göz yumdular, beslediler, büyüttüler. Hazin bir tablo yani şehir savaşları. Ben iddia ediyorum, AK Parti zihniyeti yüzde 100 alsa Türkiye’yi idare edemez. Hadise bu. Çünkü barıştan yana değil. Devlet kurallarını işletmiyorlar. Keyfi. Düşünün İçişleri Bakanı hatırlayın seçimden önce, ben ‘bu anayasayı tanımıyorum’ diyor. Kim diyor bunu Anayasa üzerine yemin etmiş ve Anayasaya en fazla bağlı bulunması icap eden İçişleri Bakanı. Olacak şey değil. Öbür taraftan Sayın Cumhurbaşkanımız Anayasa Mahkemesinin kararına karşı ‘saymıyorum da, saygı duymuyorum da’ diyor. Hukuk kurallarına başta yöneticiler tabi olmak durumunda. Onlar saygı durmak mecburiyetinde. Şimdi devlet yönetimindeki insanlar Anayasayı tanımazsa, Yüksek Mahkemenin kararlarına hürmet etmeyecek olursa, Halktan Anayasayı değil, kanunlara yönetmeliklere, nizamlara uymasını nasıl bekleyebilir” diye konuştu.

Parti binasındaki açıklamaların ardından SP Lideri Mustafa Kamalak, beraberindeki partililer ile saat 14.00’de Çanakkale Belediyesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri Belediye Nikah salonunda partisinin İl kongresine katıldı.

Editör: Haber Merkezi