Biga'da 22 Nisan Pazartesi Nöbetçi Eczane Biga'da 22 Nisan Pazartesi Nöbetçi Eczane
Beslenme alışkanlıklarınız sizin cildinizin aynasıdır, nasıl besleniyorsanız yüzünüze yansır. Beslenmemiz iç organlarınızın sağlığının doğrudan yansımasıdır.

Karaciğer kanı süzerek deteksifikasyon oluşturur ancak karaciğere çok yüklenildiğinde görevini yapmakta zorlanır, bu durum ciltte döküntülere, sivilcelere, siyah noktalara, dermatite ve farklı cilt hastalıklarına neden olabilmektedir.
Bu nedenle güzel bir cilt için Karaciğer sağlığımıza dikkat etmeli ve karaciğeri zorlayan besinlerden elimizden geldiğince kaçınmalıyız.

Karaciğeri zorlayan ve cildinize iyi gelmeyen besinler

Karbonhidratlar

Karbonhidratlar, işlenmiş şeker ve işlenmiş un, besin değerleri zayıf, bağırsaklarınızda kötü bakterilerin çoğalmasını sağlar, bunlar da sivilce ve cilt döküntülerine sebebiyet verir.

-Rafine şeker vücudun daha fazla yağ üretmesine ve gözeneklerin tıkanmasına sebep olmaktadır.

-İşlenmiş şeker bağırsaklarda çabuk emilerek erken yaşlanmaya neden olmaktadır.

-Beyaz un, makarna, pizza, ekmek, kek, kurabiye, ketçap gibi hazır alınan işlenmiş gıdalar cildinizin sağlığının bozulmasına neden olmaktadır.


Peki ne yemeliyiz?

Şeker yerine bal, akçaağaç şurubu, pekmez, stevia, hindistan cevizi gibi doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz.
Bir çok probiyotik beslenme kaynakları bulunmakta, bunları tüketerek lahana turşusu ve kefir gibi sağlıklı bakterileri artırabilirsiniz.

Hayvansal gıdalar

Hayvansal gıdalar, akne, kızarıklık, egzama gibi cilt hastalıklarının daha kötü hale gelmesine sebebiyet verebilir.

-Hayvansal gıdalar, vücudumuzun doğal hormonal dengesini etkileyebilir.

-Yine hayvansal gıdalardan süt; en çok gıda alerjileri yapan besinlerden biridir Yerine hindistan cevizi sütü, badem sütü, fındık sütü gibi alternatif yöntemler deneyebilirsiniz. Bu alternatif besinler antibiyotik ve laktoz içermediği için karaciğer ve sindirim sisteminiz üzerinde daha sağlıklıdır.

Soya


Soya vücutta emildiğinde östrojen hormonu taklit eden fitoestrjenler içerir, sütte bulunan büyüme hormonlarına benzer, hormonal dengeyi bozabilir.

Fast food

Rafine edilmiş bitkisel yağlar ile kızartılmış, yiyecekler yüksek oranda omega-6 esansiyel yağ asitleri barındırdığından, iltihaplanma, kronik cilt rahatsızlıkları gibi sorunlara neden olmaktadır. Hızlı pişen besinler, işlenmiş gıdalar, kızartılmış gıdalar, yok olan omega-3 ler sağlıksız ve hasta bir cilde davetiye çıkartmaktadır.

Editör: Haber Merkezi