Milli dalgıç Şahika Ercümen, “paletsiz değişken ağırlık” kategorisinde 105 metre olan dünya rekorunu 106 metre ile kırarak tarihe geçti. Bu büyük başarısını Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yılına armağan etti.

Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılını kutlamak adına Anadolu Ajansı, spor temalı bir dizi haber hazırladı. Bu haber serisinde, bugüne dek birçok başarıya imza atan ve dalış sporunda rekorlar kıran Şahika Ercümen’in bu son başarısına geniş yer verildi.

Beşiktaş bu sezon derbilerde puan alamadı Beşiktaş bu sezon derbilerde puan alamadı

Şahika, 17 Ekim’de Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Karamağara Koyu’nda “Hatay’a nefes ol” sloganıyla gerçekleştirdiği dalışta, önceki rekoru elinde bulunduran Sırp dalgıç Lena Balta’nın 105 metrelik rekorunu geride bırakarak 106 metre ile yeni bir dünya rekoruna imza attı.

Ercümen, Anadolu Ajansı’na verdiği demeçte, son iki yılda yoğun bir antrenman programı izlediğini ve bu süre zarfında hem Türkiye’yi uluslararası arenada temsil etmek adına, hem de Cumhuriyet’in 100. yılını taçlandırmak için bu rekoru kırmaya odaklandığını ifade etti. Başarılı sporcu, son dönemde katıldığı yarışmalarda sadece Türkiye için değil, dünya için de yeni rekorlara imza attığını belirtti.

“DAHA BÜYÜK BİR GURUR OLAMAZDI”


Milli dalgıç Şahika Ercümen, elde ettiği başarının arkasında asla vazgeçmemek olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet’in 100. yılında ülkeye bir dünya rekoru hediye etmekten büyük gurur duyduğunu belirtti. Şahika, “Cumhuriyeti’mizin 100. yılında ülkemize bir dünya rekoru kazandırdığım için çok mutluyum. Cumhuriyet kadını ve milli sporcu olarak herhalde daha büyük bir gurur olamazdı. Nice yüzyıllara diliyorum. Tabii ki ülkemizi temsil etmeye devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.


“GÜZEL ENERJİLERLE AYAKTA DURUYORUM”


Türkiye’nin her zaman yanında olduğunu hissettiğini dile getiren Şahika, bu destekle daha güçlü olduğunu belirtti.

Yarışmalarda tüm Türkiye’nin onunla birlikte nefes aldığını ve bu enerjinin ona pozitif yansıdığını vurgulayan Ercümen, “Galiba ben güzel enerjilerle, dualarla ayakta duruyorum” dedi. Milli sporcu, zorlu antrenmanlar ve dalışlarda aldığı destek için tüm Türkiye’ye minnettar olduğunu ekledi.

“CUMHURİYET KADINLARI ÇOK BAŞARILI”

Milli dalgıç Şahika Ercümen, Cumhuriyet kadınlarının spor başta olmak üzere birçok alanda büyük başarılara imza attığını vurguladı.

Ercümen, “Cumhuriyet kadınları çok başarılı, motive edici. Ben de onların başarılarını izleyerek motive oluyorum. Bir ben bir şeyler yapıyorum, bir voleybol takımımız yapıyor. Oradan işte başka bir arkadaşımız çıkıyor. Sürekli kadınların Cumhuriyet’imizin 100. yılında başarısını duyuyoruz. Bu gerçekten çok gurur verici.” sözleriyle kadın sporcuların motivasyon kaynağı olduğunu belirtti.

Dünya şampiyonalarının genellikle yurtdışında gerçekleştiğini ve bu nedenle yaklaşık 3 ay Türkiye’de bulunamadığını aktaran Şahika, en büyük arzusunun bu tür büyük organizasyonların Türkiye’de düzenlenmesi olduğunu dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi