Bakan Göktaş Duyurdu: YADES başvuruları başladı Bakan Göktaş Duyurdu: YADES başvuruları başladı

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, başta İstanbul olmak üzere civar şehirlerden de hissedildi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.

Prof. Dr. Doğan Perinçek; “21.38’de Karasu Yenice civarında 4.9 büyüklüğünde bir deprem yaşadık. Bu alanda 1953’te Yenice-Gönen depremini yaşamıştık. Aradan çok büyük bir zaman geçmediği için bu fayın büyük bir deprem yaratacağını düşünmüyorum. Bu tip faylarda 5 civarında depremler her an için olabilir. Ama eğer bu depremler Biga yakınındaki köylerde olsaydı, deprem fırtınası yaşadığımız köylerde olsaydı o zaman bu kadar rahat olmazdım.

Halkımıza geçmiş olsun diliyorum. Depremin devam edeceğini sanmıyorum. Artçılar olacak fakat bu deprem özellikle Bayramiç Güneyindeki fayı tetikleyebilir. Aynı doğrultuda, aynı hizadaki fayları tetikleyebilir. Bu fayın yeterince enerji biriktirdiğini sanmıyorum. Bu bakımdan Yenice civarındaki bu depremin devamını beklemiyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi