Tokat 15'li Torunları Derneği Başkanı olan ve dedesi Gelibolu Yarımadası'nda savaşan Gümüş, Gelibolu'dan yürüyüşüne devam ederek 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ulaştı. Köprü gişelerinden geçtikten sonra basın mensuplarına açıklama yapan Gümüş, bu yılki yürüyüşünün altıncısını gerçekleştirdiğini belirtti.

İstanbul Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli'den aldığı al bayrağı, cuma günü Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'a teslim edeceğini ifade eden Gümüş, ardından şehitliklere gidip dualar okuyacaklarını ve sonra tekrar İstanbul'a döneceklerini söyledi.

Leyleklerin yuva yaptığı kullanılmayan telefon direği onarıldı Leyleklerin yuva yaptığı kullanılmayan telefon direği onarıldı
Saffet Gümüş

11 günde 287 kilometre yol yürüdüğünü ve 418 bin 630 adım attığını belirten Gümüş, bu yürüyüşün bir vefa örneği olduğunu ve şehitlere olan minnet ve vefayı ifade etmek için yapıldığını dile getirdi. Gümüş, "Bu bir vefa yürüyüşü. Biz, şehitlere vefamızı 4 milyon 500 bin adım da atsak ödeme şansımız sıfır. Çünkü onlar çok cefa çektiler bundan 109 yıl önce. Biz de onların torunları olarak sefasını sürüyoruz." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelinden yapılışına, adım adım ilmek ilmek şahit olduğunu ifade eden Gümüş, köprüyü kazandıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkürlerini iletti.

Gümüş'ün 1915 Çanakkale Köprüsü'ndeki yürüyüşüne Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de güvenlik amacıyla eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi