Çanakkale'de Süper Amatör Lig kapsamında gerçekleştirilecek olan Ezinespor-Geliboluspor maçında, Ezine İlçe Spor Güvenlik Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda Geliboluspor taraftarlarının stadyuma alınmayacağı bildirildi.

24 Mart Pazar günü oynanacak olan müsabakada, Ezine İlçe Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan karar, Geliboluspor'un lacivert-beyazlı taraftarlarının stadyuma alınmayacağını belirtti. Bu durum, Çanakkale'de spor karşılaşmalarında yaşanan seyirci kısıtlamasının devam ettiğini gösteriyor.

Çanakkale'de benzer örneklerin sıkça yaşandığı biliniyor. Örneğin, Bigaspor-Çanspor ve Çanspor-Bigaspor karşılaşmalarında da güvenlik nedeniyle seyircilerin alınmadığı gözlemleniyor. Bu durum, bölgede futbol fanatizminin ciddi boyutlara ulaştığına işaret ediyor yada yetkililerin işine böyle geliyor!

Ancak bu durum, amatör liglerde yer alan Çanakkale takımlarının arasında paylaşılamayan bir sorunun varlığını da gündeme getiriyor. Amatör liglerde mücadele eden takımların, ilçe güvenlik kurullarının aldığı kararlarla başa çıkmakta zorlandığı ve bu durumun sporun doğasına aykırı olduğu ifade ediliyor.

Bigaspor’da kongre tarihi belli oldu! Bigaspor’da kongre tarihi belli oldu!

Sorunun temelinde, futbolun asıl amacı olan rekabet ve dostluk unsurlarının geri planda kaldığı görülüyor. Deplasmana taraftarın gidememesi, amatör liglerde yaşanan rekabetin sağlıklı bir şekilde yürütülememesine sebep oluyor.

Futbolun, halkın ve toplumun bir araya gelerek dostluk ve rekabet ruhu içinde spor yapma amacından uzaklaşması, Çanakkale'nin küçük ilçelerinde bile etkisini gösteriyor. Bu durum, sporun gerçek amacından uzaklaşılmasına ve tartışmalara sebep oluyor.

Editör: Haber Merkezi