Dünya genelinde en fovari meslekler arasında pilotluk ilk sırada yer alırken, Türkiye'de ise şaşırtıcı bir tercih dikkat çekti. Türkiye'de en fovari meslek olarak modellik öne çıktı.

Dünya genelinde meslek sıralamasında pilotluk ilk sırada gelirken, onu uçuş görevlisi ve psikolog meslekleri izledi. Ancak Türkiye'de meslek tercihleri farklılık gösterdi. Türkiye'de en fovari meslek sıralamasında modellik ilk sırada yer alırken, onu sosyal medya fenomenliği takip etti.

Türkiye'deki bu eğilim, kolay yoldan para kazanma arayışıyla örtüşmektedir. Modellik ve sosyal medya fenomenliği gibi meslekler gençler arasında popülerlik kazanmaktadır ve genellikle hızlı bir ün kazanma ve gelir elde etme imkanı sunmaktadır.

Bursalı Kalay Ustasının Çanakkale Macerası: Atadan kalan bir meslek Bursalı Kalay Ustasının Çanakkale Macerası: Atadan kalan bir meslek

Bu meslek tercihlerinin gençler arasındaki popülerlik kazanmasının ardında, sosyal medyanın ve dijital platformların etkisinin büyük olduğu düşünülmektedir. Ancak uzmanlar, gençlerin kariyer seçimlerinde sadece popülerlik ve hızlı kazanç odaklı olmamaları gerektiğini vurgulamaktadır.

Editör: Haber Merkezi