21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kapsamında Orman Genel Müdürlüğü (OGM) “Yeşil Vatan Tırı” Biga Belediye meydanında ziyarete açıldı.

Gün boyu açık kalacak Yeşil Vatan Tırı'nda öğrencilere ormancılığın ve fidanın önemini anlatan çeşitli eğlenceli aktiviteler, yarışmalar, 5D sinema, fidan dikimi gibi çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Kılıç ailesinin acı günü Kılıç ailesinin acı günü

Günün anlam ve önemini belirten açıklamada, “21 Mart Ormancılık Haftası dolayısıyla Ankara'dan Orman Genel Müdürlüğünce hazırlanmış olan “Yeşil Vatan Tırımız” Çanakkale ili ve ilçelerini ziyaret ediyor. Yeşil Vatan Tırı’mız da ormancılığın önemi, fidanın önemi, çocuklara fidanı, ormanı sevdirmek amaçlı özellikle küçük yaştaki ilkokul çağındaki çocukların ziyaret etmeleri için Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa çocuklarımızı getiriyoruz. Bu etkinlikte amacımız fidanı sevdirmek, ormanı sevdirmek ve onlara bir nebze olsa göstermek” ifadeleri kullanıldı

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliklerde Orman Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen satranç takımları, boyama kitapları öğrencilere hediye edilirken vatandaşlara da fidan dağıtımı yapıldı.

Editör: Haber Merkezi