Bigalı karavan tutkunları kampta buluştu... Bigalı karavan tutkunları kampta buluştu...

Çanakkale'ye tatil için gelen ve Çanakkale'de kalan, ayrıca gittiği her şehirde çocuklara kütüphaneleri sevdirmek için etkinlikler düzenleyen, Semra Kahraman ve Çanakkale'de öğretmen olan Esen Somalı tarafından organize edilen, başta gönüllüler olmak üzereÇanakkale İl Halk Kütüphanesi tarafından desteklenen 'Masal Okuma Etkinliği' bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor. Çocuklara hem masal dinleme fırsatı hem de Kütüphane alışkanlığını aşılayan bu program her cumartesi uygulanıyor. Cumartesi günleri düzenlenen etkinliğe aileler, kütüphanenin resmi facebook sayfasından takip edebilirler.
Bu proje kapsamında her Cumartesi farklı bir gönüllü çocuklara masal okuyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen Masal okuma etkinliğinde İşte Çanakkale gazetesi muhabiri ve Masal okuyucu gönüllüsü Gizem Tuğçe Bayhan, cocuklara masal okudu. Bayhan, masal dinlemek için kütüphaneye gelen çocuklara, Yavru Köpek adlı masal kitabını okudu. Bir sonraki etkinliklerde de burada olacağını söyleyen Bayhan, masalının ardından çocuklara hayvan yapıştırmaları hediye ederek, çocukları yeniden masal dinlemeye beklediğini söyledi.
Marmaranın En Büyük Kütüphanesi Bizde Olacak
Hem Etkinlik hem de şu anda yapım aşamasında olan Kütüphane binası hakkında bilgiler veren, Kütüphane Müdürü Osman Zeki Coşar, bu tür etkinliklerle kütüphanenin canlı tutulmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, “Umarım yeni binamıza geçtiğimizde çocuklar için çok daha büyük alanımız olacak. Proje ödeneğimiz geldi, projemiz başlıyor. Daha ferah, daha büyük salonlarda vatandaşlar kitaplarını okuyabilecek, öğrencilerimiz rahatça ders çalışabilecek. İnşallah Marmara’nın en büyük kütüphanesi bizde olacak” dedi.
Çocuklara kütüphane ve okuma alışkanlığı kazandırmak için düzenlenen masal okuma etkinliği, cumartesi günleri Troya Caddesi’nde bulunan İl Halk Kütüphanesinde devam edecek.

Şerife Erdem

Editör: Haber Merkezi