4,2 büyüklüğünde deprem oldu 4,2 büyüklüğünde deprem oldu
Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasının ardından Hizmet-İş Sendikası Biga Belediyesi İşyeri Temsilcisi Davut Aydın, basın açıklaması yaptı. Aydın, Hizmetle emek arasında bir tamamlayıcılık olduğunu belirterek, ‘Önce İnsan, Önce Emek’ dedi.

Hizmet-İş Sendikasının, Tüm Belediye ve Genel Hizmet İşçileri Sendikası olarak 1979 yılında kurulduğunu belirten Aydın, “Genel merkezimiz Ankara’da bulunmakta olup, Hak-İş'e bağlı bir işçi sendikasıdır. Sendikamız, dili, rengi, cinsiyeti, inancı ne olursa olsun, herkesin insanlık aleminin saygın bir bireyi olma hakkına sahip olduğunu kabul etmektedir. Hizmetle emek arasında bir tamamlayıcılık olduğundan hareketle, ‘Önce İnsan, Önce Emek’ sloganını benimsemiştir. 2019 yılı Ocak ayı istatistiklerine göre, üye sayımız 315 bin 199’a çıkmış olup, sendikamız Türkiye’nin en büyük işçi sendikası olma özelliğini taşımaktadır.
Türkiye’nin işçileri, memurları, kamu çalışanları, emeklileri, yoksulları, kadınları, erkekleri, gençleri, engellileri, meslek sahipleri, işsizleri ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere Hak-İş Sendikası Biga Belediyesi iş yeri temsilcisi olarak tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü Kutluyorum” dedi.

Programa katılan Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ise “1 Mayıs; alın terinin ve helal kazancın saygıyla bir kez daha anıldığı özel bir gün. Emek ve dayanışma kavramlarının bir kez daha pekiştirildiği, emeklerinden başka sermayeleri olmayan tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tebrik ediyorum.” Dedi.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi