TCG Anadolu, İyon Denizi'nde... TCG Anadolu, İyon Denizi'nde...
Çanakkale'de, 1 Mayis Emek ve Dayanişma Günü etkinlikleri için katilimcilar eski Sali Pazari alaninda toplandi. Saat 13.00'te buradan başlayan yürüyüşte katilimcilar ellerinde pankartlar ve dövizlerle Inönü Caddesi'ni takip ederek, Cumhuriyet Meydani'na ulaşti. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldigi kutlamalar burada devam etti. Alana yüzleri kapali girmek isteyen bazi gruplar, polis noktasindan geçişleri sirasinda yüzlerindeki maskeleri çikardiktan sonra meydana alindi. Içeriye giren gruplar meydanda tekrar yüzlerini kapatti.

Meydanda toplanan sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, sunucu tarafindan "Hoşgeldiniz" anonsuyla karşilandi. Kutlamalara CHP Genel Başkan Yardimcisi ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, CHP Il Başkani Ismet Güneşhan, CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkani CHP'li Ülgür Gökhan, Çan Belediye Başkani CHP'li Bülent Öz, sendika, sivil toplum kuruluşlari ve çok sayida vatandaş katildi.

Kutlamalar davul zurna eşliginde halaylarin çekilmesinin ardindan sona erdi. Kutlama sonunda terör örgütü propagandasi yaptigi iddia edilen 2 kişi ile polisin kimlik sorgulamasi sirasinda kimligini göstermeyen 1 kişi gözaltina alindi.

Editör: Haber Merkezi