Biga’da çeltik üretimiyle ilgili süreçte dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Biga Çeltik Komisyonu Çiftçi Temsilcisi Taner Kömürcü, Biga Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu bünyesinde yürüttüğü çiftçi temsilciliği görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Kömürcü, yaptığı yazılı basın açıklamasında istifa kararının gerekçelerini kamuoyuyla paylaştı.

“Baskılar ve hedef gösterme çabaları nedeniyle istifa ettim”

Taner Kömürcü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunun Bilgisine;

Biga Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu bünyesinde büyük bir özveriyle yürütmekte olduğum çiftçi temsilciliği görevimden, son dönemde yaşanan çeltik ekim yasağı sürecindeki baskılar ve hedef gösterme çabaları nedeniyle istifa etmiş bulunmaktayım.

Görev sürem boyunca tek bir pusulam olmuştur: Biga çiftçisinin hakkını savunmak ve üretimin sürdürülebilirliğini sağlamak. Ancak gelinen noktada, şahsımın ve temsil ettiğim kurumun haksız bir yıpratma operasyonuyla karşı karşıya kaldığını görmekteyim.

Bilinmelidir ki; çeltik ekimine dair kısıtlama kararları tek bir kişinin ya da kurumun tekelinde değildir. Bu kararlar, devletin ilgili tüm paydaşlarının masada olduğu bir süreçte ortak akılla alınmaktadır. Buna rağmen;

Sorumluluğu yalnızca şahsıma ve Odamıza yüklemeye çalışanların art niyetini,

Asıl karar vericilere ve siyasi muhataplara tek kelime edemeyenlerin yaklaşımını,

Eleştirileri sadece bize yöneltip asıl muhatapları görmezden gelen bu açık çelişkiyi kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

Bağımsız çalışma imkanımın kısıtlandığı bu ortamda, ne şahsımın ne de Biga Ziraat Odası’nın daha fazla yıpratılmasına müsaade etmeyeceğim. Bu sebeple Biga Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu’ndaki görevimden ayrılıyorum.

Biga’da 500 Ailenin Sofrası Tatlanacak!
Biga’da 500 Ailenin Sofrası Tatlanacak!
İçeriği Görüntüle

Makamlar geçicidir ancak Biga çiftçisine olan bağlılığım bakidir. Toprağı işleyen çiftçimizin parmağına batan her dikenin acısını hissediyor, emeğin kutsallığına olan inancımla üreticimizin haklı davasını her platformda savunmaya devam edeceğimi saygıyla duyuruyorum.

Saygılarımla,

Taner Kömürcü

Süreçte Gerilim Dikkat Çekiyor

Kömürcü’nün açıklamalarında özellikle çeltik ekim yasağı sürecinde yaşanan baskılar ve hedef gösterme iddiaları dikkat çekti. Açıklamada, kararların tek bir kişi ya da kuruma ait olmadığı, buna rağmen sorumluluğun belirli kesimlere yüklenmeye çalışıldığı vurgulandı.

İstifa kararı, Biga’daki çeltik üretimi ve tarım politikaları açısından yeni tartışmaları da beraberinde getirdi.

Biga’da gözler şimdi çeltik ekim süreciyle ilgili alınacak yeni kararlara çevrildi.

Kaynak: Haber Merkezi