Çanakkale Biga’da domates bereketi vardı, getirisi yoktu
Çanakkale Biga’da domates bereketi vardı, getirisi yoktu
İçeriği Görüntüle

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Cuma Buluşmaları” etkinliğiyle saha çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 81 il genelinde uygulanan projenin bir parçası olarak, Biga dahil Çanakkale’nin 12 ilçesinde çiftçilerle doğrudan temas sağlanıyor.
Gerçekleştirilen saha ziyaretlerinde üreticilere şu konularda bilgi ve destek sağlandı:
Genel Tarım Sayımı: Bölge tarımının güncel verileri ve sayım süreçleri anlatıldı.
Hububat Hasadı Tedbirleri: Biçerdöver kullanımı, kurutma yöntemleri ve hasat sonrası depolama önerileri paylaşıldı.
Anız Yangınlarının Önlenmesi: Toprak verimliliğini düşüren ve çevreyi tehdit eden anız yakmanın zararları vurgulandı, alternatif anız işleme teknikleri tanıtıldı.
Tarımsal Üretimin Planlanması: Ekim nöbeti, toprak analizi ve sulama planlaması gibi uzun vadeli üretim stratejileri hakkında örnek takvim ve rehber sunuldu.
Yeni Destekleme Modeli: 2025 dönemi için açıklanan teşvik ve hibe paketleri, başvuru koşulları ile ödeme takvimi ayrıntılı olarak açıklandı.
İl Müdürü Ergün Demirhan,, “Cuma Buluşmaları ile tarım alanındaki en güncel bilgileri doğrudan üreticilerimize ulaştırarak hem verim artışı hem de çevre duyarlılığını artırmayı hedefliyoruz” dedi. Katılımcılar, bölgesel tarım sorunlarına yönelik pratik öneriler ve devlet desteklerinin yol haritası hakkında faydalı bilgiler edindiklerini ifade etti.
Çanakkale Tarım Müdürlüğü, yıl boyunca sürecek saha programlarıyla üreticiyle gönül köprüsünü pekiştirmeye devam edecek.

Muhabir: Mehmet Özdeş