Çanakkale’de köpeklere ateş açan şahsa para cezası
Çanakkale’de köpeklere ateş açan şahsa para cezası
İçeriği Görüntüle

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos akşamı saat 19.53’te meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem İstanbul dahil 11 ilde şiddetli hissedildi. Depremde bir kişi hayatını kaybetti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine göre, deprem yerin 11 kilometre derinliğinde kaydedildi. Sarsıntı Balıkesir, İzmir, Manisa, Çanakkale ve İstanbul başta olmak üzere geniş bir bölgede paniğe neden oldu.

BİGA VE ÇEVRESİ YÜKSEK RİSK BÖLGESİ

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü’nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, Sındırgı depreminden önce bölgede 3’ün üzerinde 5 öncü deprem yaşandığını hatırlatarak, “Önümüzdeki saatlerde 5 büyüklüğünde artçı deprem olabilir. Hasarlı ve riskli binalardan uzak durulmalı” dedi.

Perinçek, geçen hafta katıldığı televizyon programında Türkiye’de deprem riski en yüksek bölgeleri sıraladığını belirterek, “Birinci sırada Gemlik – Bandırma – Biga – Çan – Bayramiç hattı var. İkinci sırada Marmara Adası ile Tekirdağ arası, üçüncü sırada ise Balıkesir dolayları geliyor” ifadelerini kullandı.

ARTÇILAR DEVAM EDİYOR

AFAD, depremin ardından bölgede 4.4, 4.1 ve 4.0 büyüklüğünde artçıların kaydedildiğini açıkladı. Yetkililer, vatandaşları artçı sarsıntılar sona erene kadar tedbirli olmaları konusunda uyardı.

4Af4D4C5 Db34 47E7 933D D92567F15F6C

Muhabir: Bahar Karakurt