Biga Devlet Hastanesi, anne ve bebek sağlığına yönelik önemli çalışmalara bir yenisini daha ekleyerek Gebe Okulu’nun Ocak ayı mezunlarını gururla uğurladı. Anne sağlığını ön planda tutan ve doğal doğumu destekleyen bu eğitimler, anne adaylarının doğuma hazırlanmasında büyük bir fark yaratıyor.
Gebe Okulu’nda, anne ve baba adaylarına yönelik doğuma hazırlık eğitimleri, uzman bir kadro eşliğinde gerçekleşiyor. Eğitimlerde; doğru nefes alıp verme tekniklerinden egzersiz ve pilatese, doğru beslenmeden doğumu kolaylaştırıcı yöntemlere kadar pek çok konu ele alınıyor. Ayrıca, doğum sonrası anne ve bebek bakımı, emzirme ve anne sütünün önemi gibi hayati bilgiler de paylaşılıyor.
Bu anlamlı eğitimler, Gebe Okulu Koordinatörü Ebe Kadriye Başar, Fizyoterapist Şeyma Eşdik, Diş Hekimi Sevgi Önkol Çaktur, Çocuk Gelişimci Tuğba Kadiroğlu ve Diyabet Hemşiresi Nihal Alıcı tarafından büyük bir titizlikle verildi. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan anne adaylarına, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Deniz Özcan tarafından katılım belgeleri takdim edildi.
Biga Devlet Hastanesi, sağlıklı ve bilinçli ebeveynlerin, sağlıklı nesiller yetiştireceğine inanarak, anne ve bebek sağlığına yönelik hizmetlerini sürdürüyor. Hastane yönetimi, her zaman doğal ve müdahalesiz doğumu teşvik ettiklerini belirterek, “Doğal olan, normal doğumdur!” mesajını bir kez daha vurguladı.
Yeni doğum yapacak aileler için ilham kaynağı olan bu program, sağlık hizmetlerinde fark yaratmaya devam ediyor.