Biga’da yaz mevsimi etkisini hissettiriyor. Bugün termometrelerin 40 dereceyi göstermesiyle birlikte ilçe adeta kavruldu. Aşırı sıcak nedeniyle vatandaşlar evlerinden çıkmamayı tercih ederken, cadde ve sokaklar boş kaldı.
Özellikle öğle saatlerinde etkisini artıran sıcaklık, açık alanda çalışanlar ve yaşlı bireyler için zorlayıcı hale geldi. Gölgelik alanlar ve klimalı mekanlar en çok tercih edilen yerler oldu.
Yetkililer, vatandaşları güneş çarpmasına karşı uyararak, 11.00 ile 16.00 saatleri arasında mümkün oldukça dışarı çıkılmaması, bol su tüketilmesi ve serin yerlerde vakit geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
Meteoroloji yetkilileri ise sıcak havanın hafta boyunca etkisini sürdüreceğini belirterek, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı bulunan bireylerin dikkatli olması gerektiğini ifade etti.