Biga Devlet Hastanesi’nde Gözler Diyabette
Biga Devlet Hastanesi’nde Gözler Diyabette
İçeriği Görüntüle

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından her yıl 17 Eylül’de kutlanan Dünya Hasta Güvenliği Günü, bu yıl “Her Yenidoğan ve Her Çocuk İçin Güvenli Bakım” temasıyla gerçekleştirildi.

Bu özel günün temel amacı; kamuoyunun farkındalığını artırmak, küresel anlayışı geliştirmek, hasta güvenliğini yükseltmek ve hasta zararlarını azaltmak adına ülkeler arasında dayanışma ve ortak eylemi teşvik etmek olarak öne çıkıyor.

Biga Devlet Hastanesi de yayımladığı mesajda, özellikle en hassas gruplardan biri olan yenidoğanlar ve çocuklar için güvenli ve kaliteli sağlık hizmeti sunmanın önemine dikkat çekti. Hastane yönetimi mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Biga Devlet Hastanesi olarak, yenidoğan ve çocuk hastalarımızın yaşam hakkını en iyi şekilde korumaya büyük önem veriyoruz. Çocuklarımızın sağlığı, güvenliği ve mutluluğu için hep birlikte çalışıyor, farkındalıkla daha güçlü bir sağlık sistemi inşa ediyoruz.”

Hasta güvenliğinin herkesin hakkı olduğunu vurgulayan açıklamada, güvenli sağlık hizmeti sunmanın tüm sağlık çalışanları ve toplumun ortak sorumluluğu olduğunun altı çizildi.

7922Edc7 502E 4695 93Eb F7F25Cb8Bf9C

Muhabir: Şahver Banu Çağlak