“Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES)” projesi kapsamında Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, öğrenciler, öğretmenler ve kurum temsilcileri Çağlayan Şelalesi’ne yürüdü.

Etkinlik, Biga’nın doğal güzellikleriyle öne çıkan Abdiağa Orman Parkı’ndan başladı. Yaklaşık 25 dakika süren yürüyüşün ardından katılımcılar, Biga Eko Turizm Alanı – Şelale Yürüyüş Parkuru güzergâhını takip ederek Çağlayan’a ulaştı.

Doğayla bütünleşen bu anlamlı yürüyüşe; Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı,Orman İşletme Müdürü Semih Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Nazlıcan,Gençlik ve Spor Müdürü Zekeriya Mercan,Sosyal Hizmet Merkezi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Rekabet Kurulu’ndan Adidas'a yüz milyonlarca lira ceza
Rekabet Kurulu’ndan Adidas'a yüz milyonlarca lira ceza
İçeriği Görüntüle

Etkinlikte hem hareketli yaşamın önemi vurgulandı hem de doğaya ve çevreye duyarlılık bilinci pekiştirildi. Katılımcılar, hem sağlıklı yaşam için adım attı hem de doğanın güzellikleri eşliğinde keyifli bir gün geçirdi.

Kaymakam Ercan Kayabaşı, yürüyüş sonrası yaptığı kısa açıklamada,

“Çocuklarımızın doğayla buluştuğu, çevre bilincini pekiştirdiği ve birlikte hareket etmenin değerini hissettiği bu tür etkinlikler çok kıymetli. Emeği geçen tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Biga ÇEDES ekibi, anlamlı yürüyüşü günün anısına hatıra fotoğrafı ile tamamladı.

B6871E0D 0403 4B17 8F66 59682Afc25AbD4Ef4321 Ab31 4Dfa 8660 Dce09Cb05212A21304Cb C742 413E 8116 881D203457Eb

Muhabir: Mehmet Özdeş