Biga Mesleki Eğitim Merkezi öğrencileri, yalnızca bir meslek edinmekle yetinmeyip, tarihe ve vatan sevgisine dair bilinç kazandıran anlamlı bir etkinliğe imza attı. Gençler, bu özel günde sadece tarihi öğrenmek için değil, tarihin yükünü ve sorumluluğunu omuzlamak için yola çıktı.

Bigalı öğrenciler Ankara’da Milli Teknoloji ile Buluştu
Bigalı öğrenciler Ankara’da Milli Teknoloji ile Buluştu
İçeriği Görüntüle

Bu anlamlı yolculukta öğrencilerin yol arkadaşları ise Biga Huzurevi sakinleri oldu. Hayat tecrübeleriyle tarihe ışık tutan büyükler, yaşanmışlıkları ve sessiz bilgeliğiyle genç kuşaklara rehberlik etti.

Gezi boyunca öğrenciler ve huzurevi sakinleri birlikte anılar paylaştı, geçmişe kulak verdi ve ecdadın emanet bıraktığı değerlere bir kez daha sahip çıktı. Bu buluşma, sadece bir tarihi gezi değil, kuşaklar arası bir gönül köprüsü oldu.

Biga Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Saffet Deniz, “Biga Mesleki Eğitim Merkezi öğrencisi olmak; sadece meslek sahibi olmak değil, aynı zamanda geçmişin emanetiyle geleceği inşa etmek demektir.” Dedi.

Muhabir: Şahver Banu Çağlak