Biga Belediyesi, ilçenin yol çalışmalarında yeni bir dönemi başlatacak asfalt plent tesisinde üretime başladı. Saatte 120 ton üretim kapasitesine sahip tesis, yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla hayata geçirildi. Biga Belediye Başkanı Alper Şen, “Taş tesisimiz hazır, plent hazır, araç parkurumuz hazır, ekiplerimiz hazır, biz hazırız, Biga hazır. Şimdi çalışma zamanı” sözleriyle yeni dönemi duyurdu.
Biga Belediyesi, kendi imkânlarıyla asfalt üretimi yapabilmek amacıyla hayata geçirdiği asfalt plent tesisini faaliyete geçirdi. Belediye Başkanı Alper Şen, tesisin üretime başlaması dolayısıyla yaptığı açıklamada, yatırımın Biga’nın yol çalışmalarına önemli katkı sağlayacağını belirtti.
Belediyenin sosyal medya hesaplarından paylaşılan videoda konuşan Başkan Şen, asfalt üretiminde dışa bağımlılığın sona erdiğini vurgulayarak, artık ihtiyaç duyulan asfaltın istenilen zamanda ve miktarda üretilebileceğini ifade etti.
50 MİLYON LİRALIK YATIRIM BİGA’NIN HİZMETİNDE
Başkan Alper Şen, asfalt plent tesisinin belediyenin kendi ödeme gücüyle yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla hayata geçirildiğini açıkladı.
Saatte 120 ton üretim kapasitesine sahip tesis sayesinde Biga’nın yol yapım ve yenileme çalışmalarının daha planlı, hızlı ve sürdürülebilir şekilde yürütülmesi hedefleniyor.
Şen, tesisin açılışına ilişkin değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı:
“Bir şehrin geleceğine giden yol, önce doğru yatırımla başlar. Yeni bitirdiğimiz asfalt plent tesisimizden merhabalar. 2025 yılında taş üretim tesisimizi faaliyete geçirmiştik ve şimdi bu sene 2026 yılında da yol konusundaki en önemli enstrümanımızı da Biga’mıza kazandırmış olmanın mutluluğu içerisindeyiz.”
“ARTIK İSTEDİĞİMİZ AN, İSTEDİĞİMİZ MİKTARDA ÜRETİM YAPACAĞIZ”
Asfalt üretiminde daha önce tamamen dışarıya bağımlı olduklarını belirten Başkan Şen, bu durumun iş programı ve zamanlama konusunda zorluklar oluşturduğuna dikkat çekti.
Yeni tesisle birlikte bu sorunun ortadan kalkacağını belirten Şen, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bunun öncesinde asfaltta tamamen dışarıya bağımlı bir durumdaydık. İş programını, zaman ayarlamasını maalesef yapamıyorduk. Ama artık işte arkamda görmüş olduğunuz bu tesis sayesinde istediğimiz an, istediğimiz miktarda kendi yollarımız için üretim yapıyor olacağız.”
HEDEF SADECE BİGA DEĞİL, BÖLGEYE DE HİZMET
Saatte 120 ton asfalt üretim kapasitesine sahip tesisin başlangıçta Biga’nın ihtiyaçlarını karşılayacağını belirten Başkan Şen, yakın gelecekte bölgeye de hizmet sunulmasının planlandığını ifade etti.
Belediyenin taş üretim tesisi, asfalt plent tesisi, araç parkuru ve ekipleriyle yol çalışmalarına hazır olduğunu vurgulayan Şen, açıklamasında şu sözlere yer verdi:
“Taş tesisimiz hazır, plent hazır, araç parkurumuz hazır, ekiplerimiz hazır, biz hazırız, Biga hazır. Şimdi çalışma zamanı.”
“ÜRETEREK TASARRUF EDECEĞİZ”
Biga Belediyesi’nin yeni yatırımla birlikte hem üretim kapasitesini artırması hem de yol çalışmalarında kaynaklarını daha verimli kullanması amaçlanıyor.
Başkan Alper Şen, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “Çalışırken üretmeye, üretirken tasarrufa ve geleceğin Biga’sına güvenle yürümeye burada da devam.”
Biga Belediyesi’nin yaklaşık 50 milyon liralık yatırımla faaliyete geçirdiği asfalt plent tesisiyle birlikte ilçede yol yapım ve yenileme çalışmalarında yeni bir dönem başladı. Kendi asfaltını üretecek olan belediye, bu yatırımla hem çalışma takviminde daha fazla esneklik kazanmayı hem de gelecekte bölgesel hizmet kapasitesini artırmayı hedefliyor.




