Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilçedeki hayvancılık işletmelerinde sağlık taramaları ve denetim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yapılan son denetimlerle birlikte Biga’daki "Hastalıktan Ari İşletme" sayısı 11’e ulaştı.

Doğancı Köyü Muhtarı ve aynı zamanda hayvancılık üreticisi olan Emin Avcı’ya ait işletmede bulunan hayvanlar, İlçe Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından detaylı bir sağlık taramasından geçirildi. Yapılan tetkikler sonucunda işletme, insan ve hayvan sağlığı standartlarına tam uyum sağlayarak resmi olarak "Hastalıktan Ari İşletme" unvanını almaya hak kazandı.

Ari İşletmelere Çifte Destek ve Kredi Kolaylığı

Statüyü kazanan üreticiler, standart hayvancılık işletmelerine kıyasla önemli ekonomik avantajlar elde ediyor:

• Yüksek Desteklemeler: Ari işletme sahipleri, buzağı ve süt desteklemelerinden ari olmayan işletmelere göre daha yüksek oranlarda faydalanıyor.

Çanakkale’de Çolak Ailesi Yasta
Çanakkale’de Çolak Ailesi Yasta
İçeriği Görüntüle

• Düşük Faizli Kredi: Ziraat Bankası tarafından sunulan sübvansiyonlu tarımsal ve hayvancılık kredilerinde daha düşük faiz oranları uygulanıyor.

• Hibe Önceliği: Kırsal Kalkınma Desteklemeleri kapsamında sunulan alet, makine ve ekipman alımlarında ari işletmelere öncelik tanınıyor.

İlçe Müdürlüğü yetkilileri, Biga hayvancılığının gelişmesine katkı sağlayan Muhtar Emin Avcı’yı tebrik ederek bol ve bereketli bir üretim sezonu temennisinde bulundu.

5Baa0189 Ad0A 4Cca 85D4 D08670B321B4A9Fa4Af7 88A1 4D1D A6F5 F044376719F63Efa8F29 4971 44C7 8322 6D3F5E7902C61B716192 Ebcd 4469 932D B162707A249B

Muhabir: SEVAL KÜÇÜKKURU