Biga Halk Eğitimi Merkezi, Karabiga beldesinde toplum sağlığı ve hayvan refahı için kritik bir adımı attı. "Başıboş Hayvanlara Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri" kursu, Karabiga’da kursiyerlerin katılımıyla kapılarını açtı.
Biga Halk Eğitimi Merkezi, sokak hayvanlarıyla doğru iletişim kurulması ve olası olumsuz durumların önüne geçilmesi amacıyla başlattığı eğitim seferberliğini Karabiga beldesine taşıdı. Karabiga’da düzenlenen "Başıboş Hayvanlara Yaklaşma ve Müdahale Teknikleri" kursunun ilk dersi gerçekleştirildi.
Müdür Bayram Ali Dur Kursiyerlerle Buluştu
Kursun açılış programına bizzat katılan Biga Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bayram Ali Dur, kursiyerlerle bir araya gelerek eğitimin önemine dikkat çekti. Müdür Dur, hem sokaktaki canların güvenliği hem de vatandaşların doğru müdahale yöntemlerini öğrenmesinin toplumsal bir ihtiyaç olduğunu belirterek; kursiyerlere ve eğitmen Mustafa Temiz’e başarılı bir eğitim dönemi diledi.
Hem Hayvan Hem Toplum Sağlığı İçin Teknik Eğitim
Eğitmen Mustafa Temiz tarafından verilecek olan kursta, katılımcılara;
• Başıboş hayvanların davranış modelleri,
• Saldırganlık belirtileri ve doğru yaklaşım açıları,
• Hayvanlara zarar vermeden müdahale etme teknikleri,
• Saha uygulamalarında dikkat edilmesi gereken güvenlik kuralları gibi konularda teorik ve pratik bilgiler aktarılacak.
Karabiga’da Farkındalık Oluşacak
Bu eğitim sayesinde, beldedeki sahipsiz hayvanlarla ilgili yaşanan sorunların bilimsel ve etik yöntemlerle çözülmesi hedefleniyor. Kurs bitiminde başarılı olan kursiyerlere sertifikaları takdim edilecek.









