Biga’da öğrencilerin bilimsel araştırmalara yönelmesi ve proje üretme becerilerinin geliştirilmesi amacıyla önemli bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. TÜBİTAK 4006-A ve 4006-B Bilim Fuarları Destekleme Programları kapsamında gerçekleştirilen toplantıda, bilim fuarlarına başvuru sürecinden proje hazırlama aşamalarına kadar pek çok konu ele alındı.

Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi tarafından yürütülen bilgilendirme programı, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleştirildi. Biga ve Karabiga’da faaliyet gösteren 9 okuldan yönetici, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı toplantıda yaklaşık 90 kişi yer aldı.

9 OKULDAN YÖNETİCİ, ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLER KATILDI

Toplantıda Ağaköy Ortaokulu, Biga İÇDAŞ Fen Lisesi, İÇDAŞ Biga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, İdriskoru İbrahim Aydın Ortaokulu, Mesleki Eğitim Merkezi, Şehit Yarbay Raif Necdet Hoşgör İmam Hatip Ortaokulu, Biga Çiçeklidede Özel İdare Ortaokulu, Yeniceköy Ortaokulu ve Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulundan katılımcılar hazır bulundu.

Her okuldan bir yönetici, iki öğretmen ve sekiz öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen programda, TÜBİTAK bilim fuarlarına ilişkin bilgilendirme yapıldı.

TÜBİTAK PROJELERİNDE BAŞVURU SÜRECİ ANLATILDI

Bilgilendirme toplantısında TÜBİTAK 4006-A ve 4006-B Bilim Fuarları Destekleme Programlarının amaçları, proje hazırlama süreçleri, başvuru şartları ve değerlendirme aşamaları hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşıldı.

Yenilenen başvuru sistemiyle ilgili konuların da ele alındığı programda, katılımcıların soruları yanıtlandı. Böylece okulların bilim fuarlarına yönelik hazırlık süreçlerinde dikkat etmesi gereken hususlara açıklık getirildi.

HEDEF, ÖĞRENCİLERİN BİLİMSEL ÇALIŞMALARINI ARTIRMAK

Filistin Dayanışma Günleri başladı
Filistin Dayanışma Günleri başladı
İçeriği Görüntüle

Toplantıda öğrencilerin bilimsel düşünme becerilerinin geliştirilmesi, araştırmaya teşvik edilmesi ve kendi projelerini hazırlayarak üretim sürecine katılmasının önemi vurgulandı.

Gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmasının, Biga’daki okullarda hazırlanacak TÜBİTAK projelerinin niteliğinin artırılmasına ve bilimsel çalışmaların daha geniş kitlelere yayılmasına katkı sağlaması hedefleniyor.

Whatsapp Image 2026 10 09 At 16.04.44

Muhabir: Tolunay Sürücü