Biga İstiklal Mahallesi Kurtuluş Caddesi üzerinde, Biga Ziraat Bankası önünde öğle saatlerinde trafik kazası meydana geldi. 85 yaşındaki bir kadın, pazara gitmek üzere yola çıktığı sırada, bir aracın çarpması sonucu yaralandı. Kaza, saat 13:30 civarında gerçekleşti.
Olayın şahitlerinin ifadesine göre, yaşlı kadın elinde pazar çantasıyla, yılbaşı öncesi kurulan pazar yerine gitmek üzere yola çıkarken, sürücünün fark etmediği kadına çarptı. Aracın çarptığı kadın, kazanın etkisiyle hafif şekilde yaralanırken, olay yerine kısa sürede gelen ambulans, yaralı kadını hastaneye sevk etti.
Polis ekipleri de kazanın ardından olay yerine sevk edilerek, kazayla ilgili incelemelere başladı. Kazanın, yola aniden çıkan yaşlı kadının dikkatsizliği nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Sürücünün şans eseri daha büyük bir kazaya sebebiyet vermediği, yaşlı kadının ise tedbir amaçlı hastaneye götürüldüğü öğrenildi.
Biga'da yılbaşı öncesi artan trafik yoğunluğu, kazaların önüne geçilmesi için dikkat edilmesi gerektiğini bir kez daha gözler önüne serdi.