23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Biga’da yönetim öğrencilere geçti. Kaymakamlıktan belediyeye, savcılıktan milli eğitime kadar tüm koltuklar çocukların neşesi ve vizyonuyla doldu.

Gazi Meclis’in açılışının ve çocuklara armağan edilen bayramın coşkusu Biga’da "makam devir" törenleriyle başladı. Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Belediye Başkanı Alper Şen, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Demir ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Nazlıcan, koltuklarını minik haleflerine devrederek onlara Biga’nın geleceğine dair söz hakkı verdiler.

Biga Kaymakamı Emirhan Deveci Oldu

I M G 20260423 W A0046

Biga Kaymakamlığı koltuğuna, Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu 1. sınıf özel eğitim öğrencisi Emirhan Deveci oturdu. Kaymakam Kayabaşı ile samimi bir sohbet gerçekleştiren Emirhan, tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayarak ilçedeki eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Betül Kaptan’dan Bayram Mesajı

I M G 20260423 W A0047

Biga Belediye Başkanlığı makamı ise Balıklıçeşme İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Betül Kaptan’a emanet edildi. Başkan Alper Şen’den koltuğu devralan Kaptan, çocukların daha çok oyun alanına ve sosyal aktiviteye sahip olması yönündeki temennilerini dile getirerek ilk talimatlarını verdi.

Adalet ve Eğitim de Çocukların Ellerinde

I M G 20260423 W A0048

Cumhuriyet Başsavcılığı makamına Kocagür İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Zeynep Aslı Kırımtay otururken; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğunu Yolindi İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Ebrar Cengiz ve Yeniçiftlik Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi İbrahim Özbek paylaştı.

I M G 20260423 W A0049

İletişim Başkanı Duran'dan NATO Liderler Zirvesi'ne ilişkin paylaşım
İletişim Başkanı Duran'dan NATO Liderler Zirvesi'ne ilişkin paylaşım
İçeriği Görüntüle

Makam koltuklarına oturan minik yöneticiler, Biga’daki tüm öğretmen ve öğrencilerin bayramını kutlayarak; birlik, beraberlik ve barış dolu bir gelecek mesajı verdiler. Biga’nın protokol üyeleri ise çocukların bu heyecanına ortak olarak, "Geleceğimiz emin ellerde" vurgusu yaptılar.

Muhabir: Mehmet Özdeş