Çevre ilçe ve beldelerde peş peşe panayır, festival ve çeşitli etkinlikler düzenlenirken, Biga’da Tarım Fuarı dışında vatandaşları buluşturacak kapsamlı organizasyonların eksikliği dikkat çekiyor.
Çanakkale’nin ekonomik lokomotiflerinden biri olarak gösterilen Biga’da vatandaşlar, ilçenin sosyal ve kültürel etkinlikler konusunda çevre ilçelerin gerisinde kalmasından yakınıyor.
Çevre ilçelere bakıldığında; Çardak, Lapseki ve Çan’da düzenlenen panayırlar, Biga’nın beldeleri Gümüşçay ve Karabiga’daki panayır ve festivaller, ayrıca Gönen Panayırı gibi organizasyonlar vatandaşları bir araya getiriyor.
Biga’da ise yıllardır en kapsamlı organizasyonların başında Tarım Fuarı geliyor. Bunun dışında ilçenin dört mevsimine yayılan, vatandaşların sosyal yaşamına ve ilçe ekonomisine katkı sağlayacak büyük çaplı festival ve etkinliklerin yeterince düzenlenmemesi, “Biga neden bu konuda geri kalıyor?” sorusunu gündeme getiriyor.
“Güney Marmara’nın Lokomotifi” Deniyor Ama…
Biga’nın sık sık “Güney Marmara’nın lokomotifi” ve “Güney Marmara’nın parlayan yıldızı” olarak tanıtıldığına dikkat çeken vatandaşlar, bu söylemlerin sosyal ve kültürel yaşamda da karşılığını görmek istiyor.
Vatandaşlara göre ilçede etkinliklerin yetersiz olması, Bigalıların özellikle yaz aylarında çevre ilçe ve beldelere yönelmesine neden oluyor.
Bir etkinlik için başka ilçelere giden vatandaşların yalnızca zamanını değil, harcamasını da Biga dışına taşıdığı ifade ediliyor. Bu durumun ilçe ekonomisi açısından da değerlendirilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, Biga’da düzenlenecek festival, panayır, konser ve kültürel organizasyonların hem sosyal yaşama hem de esnafa katkı sağlayabileceğini düşünüyor.
“Biga’da Neden Olmuyor?”
Bigalı vatandaşların en çok merak ettiği konu ise şu:
Çevremizdeki ilçe ve beldelerde farklı dönemlerde panayır, festival ve etkinlikler düzenlenirken Biga’da neden benzer organizasyonlar yapılmıyor?
Vatandaşlar, yıllardır çeşitli etkinliklerin yapılacağı yönünde beklenti oluştuğunu ancak bu beklentilerin bir türlü kalıcı ve kapsamlı organizasyonlara dönüşmediğini ifade ediyor.
Biga’nın ekonomik gücünün yalnızca sanayi ve ticaretle değil, sosyal, kültürel ve turizm faaliyetleriyle de desteklenmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden konuya ilişkin açıklama bekliyor.
Bigalıların Sorusu Net:
“Ellere var da bize yok mu?”
Biga’nın dört mevsim canlı bir ilçe olması gerektiğini savunan vatandaşlar, ilçenin yalnızca ekonomik gücüyle değil, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle de Güney Marmara’nın öne çıkan merkezlerinden biri haline gelmesini istiyor.
Şimdi gözler yetkililere çevrilmiş durumda:
Biga’da neden kapsamlı festival ve panayırlar düzenlenmiyor?
Yıllardır konuşulan etkinlik projeleri neden hayata geçirilemiyor?
Biga’nın ekonomik hareketliliğini artıracak sosyal organizasyonlar için yeni bir çalışma yapılacak mı?
Bigalı vatandaşlar, bu soruların yanıtını merakla bekliyor.





