Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir üst üste uyarılarda bulunduğu sağanak yağış dalgası, Çanakkale genelinde etkisini göstermeye başladı. Kavurucu yaz sıcaklarının ardından gelen yağış, kent sakinlerine nefes aldırırken ani bastırması nedeniyle sürücülere de zor anlar yaşattı.

Biga'da yürekleri ağza getiren yangının gizemi çözüldü
Biga'da yürekleri ağza getiren yangının gizemi çözüldü
İçeriği Görüntüle

Lapseki – Çanakkale Arasında Sağanak Etkili Oluyor

Edinilen bilgilere göre; tahmin raporlarının ardından ilk yağış haberi Lapseki ile Çanakkale arasındaki güzergahtan geldi. Aniden kararan gökyüzünün ardından başlayan şiddetli sağanak yağış, özellikle bu hat üzerinde seyir halinde olan sürücülerin görüş mesafesini düşürdü. Rüzgarla birlikte etkisini artıran yağmur nedeniyle trafikte ilerleyen araçlar hızlarını düşürerek kontrollü bir şekilde yollarına devam ediyor.

Ekipler Teyakkuzda, Uzmanlar Uyarıyor

Yağışın Biga ve diğer ilçelere de yayılması bekleniyor. Yetkililer, kayganlaşan zemine dikkat çekerek sürücüleri takip mesafelerini korumaları ve aşırı hızdan kaçınmaları konusunda önemle uyardı.

Yağış dalgasının ilerleyen saatlerde bölge genelinde yer yer gök gürültülü ve kuvvetli şekilde devam etmesi tahmin ediliyor.

Fa1335Ea 52Dd 4Fa7 Ae05 Dfc2B3Bbf1F1E486Dbdb Aae4 4722 Aa2E 4A77767Faeb8

Muhabir: Şahver Banu Çağlak