Göz tansiyonu olarak bilinen Glokom'un, yaygın ve ilerleyici bir göz hastalığı olduğunu belirten Kantar, hastalığın göz içindeki sıvı basıncının göz sinirine zarar verecek düzeyde olmasıyla ortaya çıktığını ifade etti. Tedavi edilmezse, görme kaybına yol açabileceğini söyledi.

Kantar, Glokom'un sinsi seyirli bir hastalık olduğunu ve genellikle hiçbir belirti vermeden yavaş yavaş görme kaybına yol açtığını belirtti. Bazı belirtilerin varlığında dahi hastalığın teşhis edilmesinin zor olabileceğine dikkat çekti.

Her yaşta görülebilen Glokom'un, özellikle 40 yaşın üzerindeki bireylerde, ailede Glokom öyküsü bulunanlarda, şeker hastalığı, hipertansiyon, miyopi gibi durumları olanlarda daha sık görüldüğünü ifade eden Kantar, bu risk altındaki bireylerin düzenli olarak kontrollerini yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

Glokomun erken teşhisinin önemine de değinen Kantar, 40 yaş üzerindeki bireylerin yılda bir kez göz tansiyonu ve optik sinir değerlendirmesi için göz muayenesi yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Kantar, Glokomun önlenmesi ve tedavisi için düzenli kontrollerin, gerekli testlerin yapılması ve ilaçların düzgün kullanılmasının önemli olduğunu vurgulayarak, herhangi bir sorunla karşılaşıldığında doktora başvurulması gerektiğini belirtti.

Biga'da Kıbrıs Gazilerine Evlerinde Sağlık Hizmeti: Onların Yanındayız! Biga'da Kıbrıs Gazilerine Evlerinde Sağlık Hizmeti: Onların Yanındayız!

‘Glokom Dünyanızı Karartmasın’ şeklinde sonlandırdığı açıklamasında Kantar, kamuoyunu göz sağlığına daha fazla önem vermeye çağırdı.

Editör: Haber Merkezi