Çanakkale Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı Çanakkale Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını yaptı
Karabiga Belediyesi, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, farklı amaçlarla kullanılabilecek terk edilmiş harabe haldeki yapıların yıkımına devam ediyor.

Karabiga Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, kent estetiğini bozmasının yanı sıra, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden, farklı amaçlarla kullanılabilecek büyük risk ve tehlikeler oluşturan metruk binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

"Önceliğimiz vatandaşımızın can güvenliği"

Yapılan çalışmaları değerlendiren Karabiga Belediye Başkanı Ahmet Elbi, sahipleri tarafından terk edildiği için zaman içinde harabeye dönüşen bu tür yapıların çökme riski taşıdığı için insanların can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini söyledi. Elbi, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve kent estetiğinin sağlanması ve sürdürülmesi önceliklerimiz arasındadır. Özellikle bu tür yapıları oyun alanına çeviren çocuklarımız ciddi tehlikelerle karşı karşıya kalabilmektedir" dedi.

Metruk yapıların, farklı amaçlarla da kullanılabileceğini belirten Elbi, "Bu nedenle, ekiplerimizce şikayete konu olan metruk yapıların yıkım çalışmasına öncelik veriliyor, talepler en kısa sürede değerlendiriliyor. " diye konuştu.

Yasemin Özdeş

Editör: Haber Merkezi