2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı 2024-ALES/1 temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen konferansın Moderatörlüğünü Makine programı 2. sınıf öğrencisi Samet Ulası yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başlayan programa Müdür Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü, müdür yardımcıları, akademik- idari personelin yanısıra öğrenciler katıldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Atatürk ve Çanakkale Savaşlarını Araştırma Merkezi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Elemanı Tarihçi Atilla Can Akarcalı yaptığı konuşmada; “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bulunduğu dönemde diğer askerlerden ayıran en önemli özelliği lider olmasıdır. Bugün bu sıralarda rahatlıkla oturabiliyorsak bunu öncelikle Atatürk ve silah arkadaşlarına borçluyuz. O’nu anlamak için doğru yazılmış eserleri okumalıyız.” Dedi.

Sunumda Çanakkale Savaşları, Sivas-Erzurum Kongreleri, Meclis’in Açılması, Muhabere Dönemleri, Cunhuriyetin Kurulması, Lozan Barış Konferansı, Saltanatın Kaldırılması, Harf devrimi ve diğer önemli İnkılapları gibi başlıklarla Atatürk’ün hayatından önemli kesitlere yer veren Akarcalı; “Asırlar nadiren dahi yetiştirir. Bu asrın dahisi ise Atatürk’tür ” dedi..

Konferans, öğrenci sorularının Akarcalı tarafından cevaplanması ile sona erdi. Katılımın oldukça yüksek olduğu konferansın bitiminde günün anısına, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Öğretim Elemanı Tarihçi Akarcalı’ya Biga Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Ertuğrul Bilgücü tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Mehmet özdeş

Editör: Haber Merkezi