Milletvekili İstifa Etti! Milletvekili İstifa Etti!
Özgür Ceylan, Saray iktidarının devleti yönetme aklını yitirdiğini ifade ederek, “Genel Başkanımız Libya için BM Güvenlik Konseyini işaret ediyor. “Onlar diplomasiden ne anlar” diyorlar. Putin geliyor kol kola girip Güvenlik Konseyini göreve davet ediyorlar” diye konuştu.

Gökçeada İlçe Kongresinden Divan Başkanlığı yapan Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, partisinin Gelibolu İlçe Kongresine de katılarak partililere hitap etti. Saray iktidarı ve yandaşlarının CHP içende çatışma yaşanmasını beklediklerini ifade eden Özgür Ceylan, kimsenin bu yönde bir beklentiye girmemesi gerektiğinin altını çizerek, “CHP birlik ve beraberlik içinde iktidara yürüyor” dedi. Özgür Ceylan, ilçe kongrelerinde adayların arasındaki uyuma, birlik ve beraberliğe şahit olmanın verdiği gururu yaşadığını ifade ederek, “Kimse CHP’de kavga döğüş beklemesin. Bizim işimiz var. İktidara yürüyoruz” dedi. Saray iktidarının her geçen gün güç kaybettiğini ifade eden Özgür Ceylan, “2019 yılında öngörülen bütçe açığı 80 milyar TL iken 123 milyar TL’yi buldu. 2020 için öngördükleri açık ise 139 milyar TL. Bu rakam da yılsonuna kadar 200 milyar TL’yi bulur. Ekonomik kriz ve işsizlik ülkenin tek problemi. Ancak bunlar Kanal İstanbul, Libya ya da başka bir gündem peşindeler” diye konuştu. CHP Milletvekili Özgür Ceylan, bedelli askerlik, imar barışı gibi bütçe dışı gelirlere rağmen böylesi bir açığın ortaya çıkmasının nedeni olarak da Saray’ı işaret ederken, “Yeni bir rakam açıklandı. Buna göre Sarayın örtülü ödenekten günlük harcaması eski parayla 5,5 trilyon lira. Sabah kalkıyor, akşam yatıyor. Bakıyorsunuz, örtülü ödenekten 5,5 trilyon gitmiş. Ancak bu ülkede genç nüfusun yüzde 27,’si işsizken siz nasıl bir günde 5,5 trilyon harcarsınız?” diye konuştu.

“Devleti Yönetme Aklını Yitirdiler”

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Saray iktidarının devleti yönetme aklını yitirdiğini belirterek, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Libya için BM Güvenlik Konseyinin göreve davet edilmesi gerektiğini söylüyor. “Onlar diplomasiden ne anlar!” diyorlar. Putin geliyor kol kola girip Güvenlik Konseyini göreve davet ediyorlar, bu şekilde devlet yönetilmez” diye konuştu.

Saray iktidarının ülkede neden olduğu olumsuzlukların sonucu olarak, yoğun bir toplumsal muhalefet oluştuğunu ifade eden CHP Milletvekili Özgür Ceylan, “Ancak bu durumun sonucu olarak da halkımızın bize çok büyük teveccühü var. Bize iktidarı işaret etti. Değerli arkadaşlarım açık söylüyorum, CHP iktidara yürüyor” dedi.

HABER MERKEZİ

Editör: Haber Merkezi