Gümüşçay halkı suyla mı cezalandırılıyor? Gümüşçay halkı suyla mı cezalandırılıyor?
Çanakkale Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği yönetim kurulu Başkanı Murat Çağlayan ve yönetim kurulu üyeleri "EYT Türkiye' nin Mücadelede Birleştirici Gücü ve Gerçeği" konulu 1.Bursa Buluşmasına katıldılar.
Çanakkake Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Murat Çağlayan
"Şu an Türkiye de 21 dernek oldu. 6 tanesi de kurulum aşamasında ayrıca 35 temsilcilik oldu.Bizler de Çanakkale Emeklilikte yaşa takılanlar derneği olarak Çanakkale deki eyt mağdurları ve dernek üyelerimizle birlikte bu toplantıya katılacağız. Cumhurbaşkanımızın ve çalışma bakanımızın yapmış olduğu olumsuz açıklamalara rağmen tüm EYT dernekleri ile birlikte mücadelemize devam ediyoruz. Çünkü haklı olduğumuzu biliyoruz ve haklılığımızın tüm toplum vicdanında kabul gördüğünün farkındayız. Bilerek oluşturulan erken emeklilik, çift dikiş,boş işler, türemiş ve ya emeklilikte yaşı tutmayanlar gibi algıların ve haksız ithamların toplumda bir karşılığı kalmamıştır.Toplum bu konuda daha da bilinçlenmiştir ve bilinçlenmeye devam etmektedir. Bizler Emeklilik sistemimizdeki problemleri anlatmaya toplumu eyt konusunda doğru olarak bilgilendirmeye,2008 yılında çıkarılan 5510 sayılı kanunla düşürülen aylık bağlama oranları yüzünden bağlanan düşük emekli maaşlarından tutun, (şu an 1000tl - 1500 TL arası) çalıştıkça, fazla prim ödedikçe düşen emekli aylıklarını , eyt nin yük değil bir mağduriyet olduğunu 1999 yılında çıkarılan 4447 sayılı kanunun geriye işletilerek maç oynanırken kural değiştirildiğini ve hak gaspı yaratıldığını bu konunun bir Türkiye gerçeği olduğunu, EYT mağduriyetlerini ve gerçekleri gençlerimize, emeklimize, işçimize, çiftçimize, esnafımıza kısaca tüm toplumuza anlatmaya ve doğru olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz.Şubat Ayı içerisinde Türkiye de bir çok ilde Eyt derneklerimizin yoğun programları olacak. Dolayısyla Sadece kendi geleceğimiz için değil çocuklarımızın da geleceği içinde mücadele ettiğimizi belirtmek isterim. Bizler ümidimizi kaybetmeden genel başkan sayın Gönül Boran özüpak ın da dediği gibi sonuna sunuç alana kadar bu haklı mücadelemize devam edeceğiz. Bu bağlamda Çanakkale deki tüm eyt mağdurlarını derneğimize sahip çıkmaya ve üye olarak mücadele etmeye davet ediyorum.1. Bursa buluşmasına katılım sağladık ve Haklarımızın iadesi için, 1000tl - 1500tl düşük emekli aylıkları olmaması için, çalıştıkça fazla prim ödedikçe düşen emekli aylıkları olmaması için, 65 yaşında emekli olacak çocuklarımızın geleceği için, haklı mücadelemizde Çeytd olarak ifade etmeye devam ettik."
Murat Çağlayan: “Haklarımızın iadesi için, 1000tl - 1500tl düşük emekli aylıkları olmaması için, çalıştıkça fazla prim ödedikçe düşen emekli aylıkları olmaması için, 65 yaşında emekli olacak çocuklarımızın geleceği için, haklı mücadelemizde Çeytd olarak Bursa Toplantısındayız” dedi
Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi