Çanakkale’nin İlk üçüncüleri Biga’da aynı okuldan Çanakkale’nin İlk üçüncüleri Biga’da aynı okuldan
Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen ve 20 Haziran Cumartesi günü yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları "https://www.meb.gov.tr" internet adresi üzerinden açıklandı.

Açıklanan sonuçlara göre; Biga Doğa Koleji öğrencisi Defne Engin 494,9370 puan ve %0,02 Türkiye Yüzdelik dilimiyle BİGA BİRİNCİSİ ve Çanakkale İkincisi oldu.

Biga Doğa Koleji Kampüs Müdürü Musa ÇETİN, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Defne Engin’in BİGA BİRİNCİSİ ve Çanakkale İkincisi olduğunu Türkiye’de de 250 - 300 sıralamasında olduğunu söyledi.

Müdür Çetin ayrıca “20 Haziran 2020 tarihinde yapılan Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları ( puan ve yüzdelik dilim ) dün açıklandı. Okulumuz ilk yılında 8.sınıflarda 35 öğrenciyle sürdürdüğü LGS hazırlıkları sürecini Defne Engin’in 494,9370 puan ve %0,02 Türkiye Yüzdelik dilimiyle BİGA BİRİNCİSİ ve Çanakkale İkincisi olduğu bir sonuçla tamamladı. Aynı zamanda Defne’nin Biga Birinciliğinin yanında, Biga’da ilk 25 sırada 6 öğrencimiz , Biga’da ilk 50 sırada 10 öğrencimiz var. Şimdi öğrencilerimiz için tercih süreci başlayacak. Temennimiz Defne Engin’in uzun yıllardır Biga’da gerçekleşmeyen bir sonuca ulaşıp GALATASARAY LİSESİ’ne yerleşmesidir. Öğrencimizin yüzdelik dilimini, katılan öğrenci sayısına oranladığımızda, Defne’nin Türkiye’de 250 - 300 sıralamasında olduğunu görüyoruz. Defne’nin Galatasaray Lisesi yanında, Robert Kolej, İstanbul Erkek Lisesi ve Kabataş Erkek Lisesi seçenekleri var. Öğrencimizin gelişimine katkı yapan tüm öğretmenlerimize, ailesine, ilkokul öğretmenine ve ortaokulun ilk 3 yılında öğrenim gördüğü okullarının öğretmenlerine teşekkür ederim. Okulumuz öğrencileri başta olmak üzere Biga’da öğrenim gören tüm öğrencileri tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.” Dedi.

Yasemin özdeş

Editör: Haber Merkezi