Biga’da düğün sezonu açıldı Biga’da düğün sezonu açıldı
Kepenk açan üyelerini ziyaret eden Biga Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İlhan Yavuz, esnaflara kurallara uymaları konusunda çağrıda bulundu.

Pandemiden dolayı kahveci esnafının bir süre kapalı kaldığını ifade eden Başkan Yavuz “Pandemi sürecinde en fazla etkilenen, en fazla mağdur olan kesim kahveci esnafı oldu. Yeniden kapanmamak için bizlerin daha dikkat etmesi gerekiyor” dedi. Yavuz “Geçtiğimiz günlerde açıklanan kontrollü normalle süreci ile birlikte işyerlerimizi açtık. Bu saatten sonra lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyalım. Uymayanları da uyaralım. Kahvehanelerimize gelen müşterilerimize de bu kurallara uymaları konusunda uyaralım. Bu uyulması gereken kurallarda kesinlikle ve kesinlikle gevşetmeyelim. Korona virüs tedbirleri kapsamında ilk kapanan biz kahvehane ve kafeler idi, yine ilk kapanan yer biz olmayalım. Şunu unutmayalım, esnafımızın çarkı dönerse ekonominin de çarkı döner” dedi.

“Maskesiz dışarı çıkmayalım”
Esnafın olduğu gibi vatandaşlarında kurallara uyması gerektiğini anlatan Yavuz, “Pandemi döneminde esnaflar olarak biz ne kadar kurallara uyuyorsak, vatandaşımızın da bize destek vererek bu kurallara uymalarını istiyoruz. Çünkü bu dönemde her yaptığımız hata önce kahveci esnafımızın ve diğer esnaflarımızın kepenk kapatması demektir. Halkımız dışarı çıktığı zaman mutlaka maskesini taksın. Maskesini takmadan dışarı çıkmasın. Eğer bu tedbirlere uyarlarsa, biz bu virüsten çok çabuk kurtuluruz.” diye konuştu.

“Esnafları ziyaret edip uyarıyor”
Biga Kahveciler Esnafı Odası Başkanı İlhan Yavuz, üyelerini tek tek işyerlerinde ziyaret ederek, hem kendilerinin, hem de müşterilerinin maske, mesafe, hijyen kurallarına ve masalarda ikişer sandalye bulundurmaları konusunda uyarılarda bulunuyor.

CAHİT MAVİLİ

Editör: Haber Merkezi