Son Dakika: Terör saldırısı davasında karar Son Dakika: Terör saldırısı davasında karar
Çanakkale Valiliği ile Belarus Cumhuriyeti Novogrudok Valiliği arasında iş birliği yapmak ve iki şehir arasında dostluğu geliştirmek amacıyla kardeş şehir projesi kapsamında Vali İlhami AKTAŞ ve Belarus Cumhuriyeti Novogrudok Valisi Sergei CHARKOVSKY, video konferans sistemi ile bir araya geldiler.

“Belarus Cumhuriyeti Novogrudok – Çanakkale” kardeş şehir protokolü imzalamadan önce iki şehrin tanıtımı için gerçekleştirilen video konferans sistemi üzerinde yapılan toplantıda Vali İlhami AKTAŞ, Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aleksei SHVED ve Belarus Cumhuriyeti Novogrudok Valisi Sergei CHARKOVSKY tarafından birer açılış konuşması gerçekleştirildi.

Vali İlhami AKTAŞ, “Belarus Cumhuriyeti Novogrudok – Çanakkale” kardeş şehir projesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, her iki ülke ve şehir halkı için hayırlı olsun.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından iki şehrin ekonomik, sosyal ve kültürel tanıtım sunumlarının yapıldığı toplantıda; Çanakkale ilinin tanıtımı Vali Yardımcısı Hakkı UZUN tarafından, Belarus Cumhuriyeti Novogrudok şehrinin tanıtımı Ekonomiden Sorumlu Vali Yardımcısı Elena SELEVİCH ve Turizmden Sorumlu Vali Yardımcısı Svetlana KOROLKO tarafından yapıldı.

Yapılan bilgilendirme ve istişarelerin sonrasında “Belarus Cumhuriyeti Novogrudok – Çanakkale” kardeş şehir projesi kapsamında video konferans sistemi ile gerçekleştirilen toplantı son buldu.

Toplantıya; Vali İlhami AKTAŞ, Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Aleksei SHVED, Novogrudok Valisi Sergei CHARKOVSKY, Vali Yardımcısı Hakkı UZUN, Novogrudok şehri Vali Yardımcıları Elena SELEVİCH ve Svetlana KOROLKO, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil SEZGİN, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat YILMAZ, Belarus Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu yetkilileri, Çanakkale Valiliği görevlileri, Novogrudok Valiliği yetkilileri ve Belarus Cumhuriyeti Çanakkale Fahri Temsilcisi Rıdvan DEMİRHAN katıldı.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi