Çanakkale Boğazı'ndaki dev gemi demir bölgesinde bekletiliyor Çanakkale Boğazı'ndaki dev gemi demir bölgesinde bekletiliyor
Biga’ya özgü ürünlerden Biga Peynir Tatlısı, tescillenerek coğrafi işaretli ürünler arasında yerini aldı.

Biga’da sofraların vazgeçilmez lezzetlerinden olan Biga Peynir Tatlısı, coğrafi işaretle tescillendi. Biga Peynir Tatlısının coğrafi işaret tescili alması ile birlikte Çanakkale Coğrafi İşaretli ürün sayısını 11’e çıkardı.

Coğrafi işaret tescilinin markalaşma için önemli olduğunu söyleyen AK Parti Grup Başkanvekili Bülent TURAN, “Biga'mızın gastronomi ve ekonomik değerlerinden olan Biga Peynir Tatlısı'nın markalaşması, korunması ve tanıtılması açısından önemli bir adım. Coğrafi işaretin önemi, ilimizin değerlerini korumak, tanıtmak ve markalaştırmaktır. Bu sayede ürünlerimiz, ülke içinde ve uluslararası daha kolay pazar imkanı bulur. ‘Coğrafi İşaret’ ibaresi taşıyan ürünleri üreten işletmeler, bu işareti ürünlerinin ambalajlarında kullandıklarında tüketici açısından da güven ve kaliteyi ifade etmiş olur. Milletvekilimiz Jülide İskenderoğlu’yla birlikte, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan’a ve Yönetimine, Biga Belediye Başkanımız Bülent Erdoğan’a, ÇOMÜ Gıda Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Barış Tuncel’e ve çalışma arkadaşlarına, Türk Patent ve Marka Kurumu’na, ürünümüzün coğrafi işaret tescili almasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”ifadelerini kullandı.

Mehmet ÖZDEŞ

Editör: Haber Merkezi