Ekonomist Korhan Berzeg'in Gönen'de evinin yakınındaki aramaların 3. günü de tamamlandı Ekonomist Korhan Berzeg'in Gönen'de evinin yakınındaki aramaların 3. günü de tamamlandı
Kahramanmaraş merkezli depremin üzerinden dokuz gün geçti. Depremin yaraları sarılmaya devam edilirken Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan kara avcılığına dair duyuru yapıldı.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin üzerinden dokuz gün geçti. Deprem bölgede büyük zarara neden olurken yaban hayatını da büyük ölçüde olumsuz etkiledi.

Durumu yakından takip eden Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden konuya ilişkin bir duyuru yapıldı.

Yapılan duyuruda, "Ülkemizin birçok bölümünü etkileyen doğal afet nedeniyle yaşanan olumsuzluklardan yaban hayatı ve yaşam alanları da etkilenmiştir. Ülkemizin en önemli doğal kaynaklarından olan av ve yaban hayatının korunması maksadıyla, 4915 sayılı Kara Kkanunu'nun 5 ve 12'inci maddesi gereği, 14 Şubat 2013 tarihinden itibaren ikinci bir duyuruya kadar kara avcılığı ülke genelinde durdurulmuştur. İlgililere ve avcılara duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi