Çanakkale Boğazı'ndaki dev gemi demir bölgesinde bekletiliyor Çanakkale Boğazı'ndaki dev gemi demir bölgesinde bekletiliyor
Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala insanlar, ramazan ayına dair araştırmalarını arttırdı. Ramazan ayına kaç gün kaldığı ve Ramazan Bayramı’nın ne zaman başlayacağına dair araştırmalar, arama motorlarında ilk sıralarda yer aldı.


Yeni yıla girilmesi ile birlikte birçok kişi, 2023 yılına ait dini takvimi araştırmaya başlamıştı. Üç ayların ikincisinin de sonu gelinmesi ile on bir ayın sultanı olarak tabir edilen ramazan ayına sayılı günler kaldı. Oruç ibadetini yerine getirecek olan Müslümanlar için ayrı bir öneme sahip olan ramazan ayına dair araştırmalarda arttı.

Ramazan ayının hangi gün başlayacağı ve hangi gün sona ereceğine dair artan aramalar arasında, Ramazan Bayramı’nın hangi günlere denk geldiğine dair aramalarda arttı. Oruç ibadetini yerine getirecek kişilerin yanı sıra, Ramazan Bayramı’nı sevdikleri ile geçirmek isteyen kişiler de bu günleri merak etmeye başladı.

RAMAZANA 5 GÜN KALDI

Heyecan ile beklenen ramazan ayına sadece beş gün kaldı. Bu sene ramazan ayında ilk oruç 23 Mart günü tutulacak. 22 Mart’ı, 23 Mart’a bağlayan gece ilk sahura kalkılacak. 2023 yılının son ramazan günü ise, 21 Nisan Cuma gününe denk geliyor. Bir ay boyunca oruç ibadetinin yerine getirilmesinin ardından Ramazan Bayramı başlayacak ve bayram da 23 Nisan günü sona erecek.

2023 YILI DİNİ TAKVİMİ

2023 yılına ait dini takvim Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklandı. İşte 2023 yılına ait dini takvim ve bazı tatil günleri;

Ramazan Bayramı; 21 Nisan, 22 Nisan, 23 Nisan
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; 23 Nisan
Emek ve Dayanışma Günü, 1 Mayıs
Kurban Bayramı; 27 Haziran Salı arefe, 28 Haziran, 29 Haziran, 30 Haziran ve 1 Temmuz

Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi