Beşiktaş'ta 4 futbolcu, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek Beşiktaş'ta 4 futbolcu, Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek

Zekeriya Tutar'ın adı verilen Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası Erzurum'da 2200 sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Şampiyonada Türk Taekwondosu’nun geleceğini oluşturacak genç sporcuların karşılaşmalarıbüyük bir zevk ve heyecanla takip edildi. Şampiyonada, Lapseki Belediyespor sporcusu Zeynep Taşkın altın madalya alarak Romanya'da yapılacak olan Ümitler Avrupa Şampiyonasında, ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.
Erzurum Yakutiye Buz Hokeyi Salonu düzenlenen “Zekeriya Tutar Ümitler Türkiye Taekwondo şampiyonası” nda ilk gününde gerçekleştirilen seremoniye, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, İl Sağlık Müdürü Gürsel Bedir, AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, Erzurum Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Selahattin Codur, Türkiye Taekwondo Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri, Erzurum Taekwondo İl Temsilcisi Murat Yamanoğlu, davetliler, idareci, antrenör, sporcu ve görevliler katıldı. Zekeriya Tutar Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası, 73 ilden 750 civarında kulübe bağlı 2200 dolayında sporcunun katıldı. Şampiyonada Çanakkale’yi 5 sporcu ile temsil edildi. Şampiyonada Lapseki belediyesi spor kulübü sporcusu Zeynep Taşkın önemli bir başarı elde ederek bayanlar 53. Kiloda birinci olarak altın madalya aldı. Bu başarı ile taşkın bir kez daha Çanakkale’nin gururu oldu. “Zekeriya Tutar Ümitler Türkiye Taekwondo şampiyonasında altın madalya alan Zeynep Taşkın, Türkiye Şampiyonu olarak, Romanya'da yapılacak olan Ümitler Avrupa Şampiyonasında, Ülkemizi temsil edecek.

Başkan’dan Taşkın’a tebrik

Aynı zamanda Lapseki Belediye sporcusu olan Zeynep Taşkının bu önemli Başarısı sonrasında açıklama yapan Lapseki Belediyesi Başkanı Eyüp Yılmaz Başkanı Şunları söyledi. “17-21 Eylül 2023 tarihleri arasında Erzurum'da devam eden Ümitler Taekwondo Türkiye Şampiyonasında, Lapseki Belediyemizin Sporcusu Zeynep Taşkın, 52 kg' da tüm maçlarını nakavtla kazanarak Türkiye Şampiyonu olarak, Romanya'da yapılacak olan Ümitler Avrupa Şampiyonasında, Ülkemizi temsil edecek. Sporcumuz Zeynep Taşkın'ı tebrik eder, başarılarının devamını dilerim. Desteklerinden dolayı Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık ' a teşekkür ediyoruz.”


Firdevs Selin Yüksel

Editör: Haber Merkezi