Bir süredir merak edilen Ak Parti'nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı, kulislerden gelen son dakika bilgisine göre, geçmiş dönem milletvekili olarak görev yapan Jülide İskenderoğlu oldu.

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde, CHP ve İYİ Parti'nin başkan adayları belirlenirken, AK Parti de adayın kim olacağı merak ediliyordu. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, geçtiğimiz gün AK Parti Genel Merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunarak bazı adayların belirlendiğini ve bu pazar İstanbul dahil olmak üzere açıklanacağını bildirmişti. Çelik, adayların ilk açıklamasını belirli bir bölümünü bu pazar günü İstanbul’da Haliç Kongre Merkezinde gerçekleştireceğini aktarmıştı.

Bu illerden birinin de Çanakkale olduğu, son gelen kulis bilgilerine göre de ismin Jülide İskenderoluğu şeklinde belirlendiği ve pazar günü açıklanacağı iddia edildi.

Jülide İskenderoğlu kimdir?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Meslek Yüksekokulu İnşaat Teknikerliği ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz

Siyasî hayatına Adalet ve Kalkınma Partisi’nde başladı.

2003 yılında Çanakkale İl Kadın Kolları yönetiminde görev aldı ve daha sonra sırasıyla; AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanı, AK Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2010 yılında AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları Başkanı olarak atanmasını takiben yapılan kongrede seçilerek İl Kadın Kolları Başkanı olarak görevine devam etti.

2015 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 25. ve 26. Dönem Çanakkale Milletvekili Adayı oldu.

24 Haziran 2018 seçimlerinde 27. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak seçildi.

4 Ağustos 2018 tarihinde yapılan AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde tekrar MKYK Üyesi seçildi, MYK Üyesi görevine getirilerek, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanlığı, Aralık 2017 ile Mart 2021 tarihleri arasında AK Parti Kadın Kolları Ege Bölgesi Koordinatörlüğü görevlerini yaptı.

Editör: Haber Merkezi