18-24 Ocak 2024 tarihlerinde okulun İngilizce Ögretmeni ve Erasmus projelerinin Türkiye Koordinatörü İbrahim Dönmez ve sınıf öğretmeni Aygüler Çetin eşliginde 6 öğrenci 'Robotics' konulu proje faaliyetlerini tamamlayıp yurda geri döndüler.

Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat Biga’da Minik Ellerden Büyük Sanat

Belçika Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen 24 aylık proje kapsamında düzenlenen etkinliklere 9 farklı ülkeden 100'e yakın öğrenci ve öğretmen katıldı. Sanal gözlüklü Ay ve Mars yürüyüşleri, yer çekimsiz ortam, uzay mekiği similatörü, G-kuvveti, roket yapımı gibi onlarca farklı uygulamayı tecrübe etme fırsatı yakalayan geleceğin bilim insanları ülkemizi başarıyla temsil ettiler.

Uzun süredir AB Erasmus+ projeleri yürüten Diyarbakırlı Ekrem Ergün İlkokulu'nun 27'nci uluslararası etkinliği sonunda 200'e yakın ögrenci ve öğretmen yurtdışı deneyimi kazanmış oldu.

Proje ekibinden yapılan yazılı bilgilendirmede; "Biga İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen'in tam desteği ve okul müdürü Recep Topal'ın yönetiminde gerçekleşen AB Erasmus projelerinin ilçemizde artarak devamını diliyoruz. Gezeravcı uzaya çıktığı gün, Belçika Uzay Merkezi'ndeydik ve Merkezin yönetim kadrosu bizi tebrik etmeye geldiler. 'Genç Türk Astranotlar hoş geldiniz' dediler. Gurur duyduk" ifadeleri kullanıldı.

Bahar Karakurt

Editör: Haber Merkezi