Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü'nden emekli Prof. Dr. Doğan Perinçek, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, Biga'da son günlerde artan deprem aktivitesine dikkat çekti. Prof. Dr. Perinçek, Biga'nın kuzeybatısında 7 Şubat'tan itibaren 3 ayrı dönemde yoğunlaşan depremler yaşandığını belirtti. Bu depremlerin 7 Şubat, 12 Şubat ve 16 Şubat tarihlerinde gerçekleştiğini vurgulayan Perinçek, bu bölgelerin sınırlarında bulunan "Şeytan Üçgeni" olarak adlandırılan alanın da etkilendiğini ifade etti. Profesör Perinçek, bu depremlerle ilgili olarak Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) aktif fay tespitinde bulunmadığını belirtti.

Depremlerin devam ettiği bölgelerde Google görüntülerini incelediğini ve kısa boylu olabilecek 8 fay hattı belirlediğini ifade eden Prof. Dr. Perinçek, bu fay hatlarını yerinde kontrol etme niyetinde olduğunu dile getirdi.

Son olarak, Gürgendere, Dişbudak ve Hisarlı köyleri arasında yaşanan yeni depremlere dikkat çeken Perinçek, son 30 günde bu bölgede meydana gelen deprem sayısının 103'e ulaştığını aktardı. Özellikle Marmara Bölgesi'nin en aktif deprem bölgesi haline gelen bu alanın, sürekli izlenmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Doğan Perinçek, açıklamalarını, depremler konusunda duyarlılık göstermeyi amaçladığını, yerel yöneticilere ve belediye başkan adaylarına da çağrıda bulunduğunu belirterek tamamladı.

Sigaraya zam geldi! Sigaraya zam geldi!

Bahar Karakurt

Editör: Haber Merkezi