Alper Şen: "Biga'da sokak hayvanlarının korunması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla yeni projeler hayata geçirmeye hazırlanıyoruz" dedi.

Biga CHP Belediye Başkan Adayı Mimar Alper Şen ve Meclis Üyesi adaylarıyla beraber, Biga Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Özlem Şen ve dernek üyelerini ziyaret ederek sokak hayvanlarının yaşam şartlarını değerlendirdi. Mimar Şen "Sokak hayvanlarının haklarına saygı duyan bir anlayışla hareket edeceklerini, Biga'nın sokak hayvanları sorununu kalıcı ve gerçekçi çözümlerle ele almayı hedefliyoruz" dedi.

Toplantıda, sokak hayvanlarının toplu halde dolaşmasının bazı vatandaşlar için endişe verici olduğu dile getirildi. Bu sebeple, sokak hayvanlarının korunmasıyla birlikte Biga'da yaşayan insanların güvenliğinin de ön planda tutulacağı vurgulandı.

Özellikle, Biga Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı'nın kapasitesinin artırılması ve uzman veteriner gözetiminde tedavilerin yapılması için projeler geliştirildi. Mobil sokak hayvanı ambulansı, sokak hayvanları acil yardım hattı, acil durum polikliniği gibi hizmetler sunulacak.

Alper Şen

Ayrıca, sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için belirlenen programlar da hayata geçirilecek. Köyler dahil olmak üzere geniş kapsamlı bir kısırlaştırma uygulaması planlanıyor.

CHP'den parti aleyhine çalışan üyelere ihraç CHP'den parti aleyhine çalışan üyelere ihraç

Biga’da Sokak hayvanlarının haklarının korunması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için çalışmaların hız kazandığı görülüyor.

CHP Biga Belediye Başkanı Alper Şen: "2 Mart Cumartesi günü Biga Atatürk Kültür Merkezinde yapacağımız lansman gecesinde tüm projelerimizi detaylı bir şekilde vatandaşlarımıza açıklayacağız" dedi.

Mehmet Özdeş

Editör: Haber Merkezi