Biga’da Taşkın Sonrası İnceleme Biga’da Taşkın Sonrası İnceleme

Kozçeşmeliler Derneği öncülüğünde açılan, Mustafa Yıldırım öğretiminde haftada 4 gün üç buçuk hafta sürecek olan arıcılık kursunda, kursiyerlere hem teorik hem de uygulamalı eğitim veriliyor. Verilen eğitimlerde; besleme arı ırkları, balın tanımı ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri, polen propolis, arı sütü, kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı, arı hastalık ve zararlılarıyla ilgili bilgiler veriliyor.

Katılımın yoğun olduğu kursta vatandaşlar aldıkları sertifikalarla arı yetiştiriciliği yaparak aile bütçesine katkı sağlamayı hedefliyor.

Konuyla ilgili bilgi veren köy sakinlerinden Ayhan Nihat Ubay, “Kozçeşmeliler Derneği öncülüğünde Biga Halk Eğitim Müdürlüğü imayesinde yapılacak olan Arıcılık Sertifikasi Kursu Kozçeşme de başlamıştır. Haftada 4 gün üç buçuk hafta sürecek olan kurs eğitmen Mustafa Yıldırım tarafından verilmektedir.”dedi.

Kursa katılım sağlayan kursiyerlerde, kurs sayesinde arıcılık hakkında çok verimli bilgiler edindiklerini ve aldıkları sertifika sonrası kaliteli bal ve bal ürünleri üreteceklerini belirttiler.

Gökçe Akkoç

Biga'nın Kozçeşme Köyü'nde Arıcılık Kursu Açıldı

Editör: Haber Merkezi