Bigalı genç girişimci ve başarılı iş insanı aynı zamanda Tıp fakültesinde doktora yapan eczacı 27 yaşındaki Ömrüm Ergüven, Hatay'da gerçekleştirdiği önemli bir projeyle dikkatleri üzerine çekti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla projenin detaylarını paylaşan Ergüven, büyük heyecanını takipçileriyle paylaştı.

Ergüven, paylaşımında, Hatay'da Prof. Dr. Bülent Kılıç'ın öncülüğünde oluşturulan Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi'ni ziyaret ettiğini belirtti. Bu birimin, depremin ilk günlerinden beri kadınlara ücretsiz hizmetler sunarak sağlık eğitimleri verdiğini vurgulayan Ergüven, HASUDER ve uluslararası kurumların desteğiyle bu birimin oluşturulduğunu ifade etti.

Paylaşımında, özellikle çadır kentlerde yaşayan kadınların temel ihtiyaçlarını dinleyip dijital sağlık çözümleri üretmek için 2 saat boyunca bir araya geldiklerini belirten Ergüven, bu sürecin kendisi için çok anlamlı olduğunu dile getirdi.

Müdür Bilen Yeniçiftlik’te kitap söyleşisine konuk oldu Müdür Bilen Yeniçiftlik’te kitap söyleşisine konuk oldu

Ergüven, ayrıca Hatay'dan dönerken kafalarında kadınlara destek olacak yeni bir projeyle ayrıldıklarını ve bu projenin heyecanını paylaşarak, muhtemelen akşam uyuyamayacaklarını belirtti. Son olarak, insanların zor zamanlarda birbirlerine destek olması, öğrencilerinin gözlerini parlatan hocalar ve iyileştirici gücüyle güneşi andıran kadınlara teşekkür etti.

Ömrüm Ergüven'in kadın sağlığına yönelik bu önemli projeye verdiği destek ve katkılar, toplumda büyük takdir toplarken, projenin kadınların yaşamlarını iyileştirmeye yönelik olumlu etkilerinin yakından takip edilmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi