Şiddetli bel ağrısı, yol yürümede zorluk ve bacaklarda güçsüzlük şikayeti nedeniyle Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Polikliniğine başvuran 74 yaşındaki kadın hastanın yapılan tetkikleri sonucunda omurgasında kitle saptandı.

Biga’ya 2 yeni diş hekimi geldi Biga’ya 2 yeni diş hekimi geldi

Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Recep Özdek tarafından omurga üzerinde 7 cmx6cmx4cm çaplarında tespit edilen kitle mikro cerrahi yöntemiyle başarılı bir şekilde çıkarıldı.
Klasik omurga ameliyatları ile yapılamayacak kadar çok riskli ameliyat Beyin Cerrahisi Uzmanımız Dr. Recep Özdek’e eşlik eden Beyin Cerrahisi Uzmanı Dr. Turgay Parsak, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Buğra Destan, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Uğur Kahan Öztürk, Üroloji Uzmanı Dr. Mahir Seyrek ve tecrübeli ameliyathane ekibimiz ile başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Bu ve bunun gibi birçok özellikli ameliyatların hastanede yapılabildiğine değinen Beyin Cerrahisi Uzmanımız Dr. Recep Özdek konu ile ilgili “ Hastamızın yapılan tetkikleri sonucunda L3 vertebrasından kaynaklanan retroperitona uzanan kitle saptandı. Omurga tümörleri genellikle beyin cerrahisinin posteriyor yaklaşımlı ameliyat ettiği kitlelerdir. Arteriyor girişimler önündeki anatomik yapılar nedeniyle zor ameliyatlardır. Genel Cerrahi ve Kalp Damar Cerrahisinin uğraşları ile kitleye ulaşılmış mikro cerrahi yöntemi ile kitle tamamen çıkarılmıştır. Ameliyat sonrası takibe alınan hastamız iyi bir nekahat dönemi geçirmektedir.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Editör: Haber Merkezi