Türkiye’mizin büyük sanayi kuruluşlarından İÇDAŞ ve DOĞTAŞ tesislerini ziyaret ederek personel ve işçileri ile bir araya geldi.
İÇDAŞ Biga Tesisleri Direktörü Fuat Erkan Tekin ve Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan’nın eşliğinde tesisleri gezdi.

Biga Belediye Başkan Adayı Mimar Alper Şen, ülkemizin ve bölgemizin büyük sanayi kuruluşlarını ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz. Biga ekonomisinin can damarı iki büyük sanayi kuruluşumuz; sosyal sorumluluk projeleri ile eğitimden spora yatırım ve destekleriyle kent yaşamına katkıları için teşekkür ediyoruz.
Biga’da faaliyet gösteren firmalarımızın personel ve ara eleman ihtiyaçlarını farkındayız. Meslek edinmek isteyen vatandaşlarımızın da sertifikalı programlar için ciddi maliyetlere katlandıklarını biliyoruz. Sosyal Belediyecilik sorumluluk gereği vatandaşlarımızın ve firmalarımızın bu ihtiyaçlarını BİGA KENT AKADEMİ projemizle giderecek çalışmaları başlatacağız.

BİGA KENT AKADEMİ
Dünya ve ülkemizde hızla artan nüfus, hızlı kentleşme ve göçler sonucu günümüz ekonomik şartları istihdam ve işsizlik sorunlarını olarak ortaya çıkarıyor. Sosyal adaletsizlik ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımız için çözümler üretmeye yönelik Sosyal Belediyecilik yükümlülükleri artıyor.
Yerel yönetimler halkın sosyal olanaklara kolay ulaşmasını sağlayacak yatırım, hizmet ve uygulamalar gerçekleştirerek kent yaşam kalitesini yükseltmeyi ve halkın ihtiyaçlarını eşit ve adaletli karşılamayı amaçlar.
Biga Kent Akademi projemiz kent ekonomisini geliştirmeye yönelik meslek edindirme kursları ile Bigalı vatandaşlarımızın ve gençlerimizin kişisel ve mesleki gelişimini destekleyecek. Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzle iş birliği ile yaparak sertifikalı meslek edinme kurslarımızı hayata geçireceğiz.
Biga Kent Akademi meslek edindirme kursları bazılarını şöyle sıralayabiliriz; Pastacılık Kursu- Pastacı Çıraklığı Kursu (Mutfak Akademisi), Robotik Kodlama Kursu, İngilizce Kursu, Yapay Zekâ Kullanım kursu, Ofis Programları Kursu (Word, Excel, Powerpoint, İnternet eğitimleri), Makyaj Kursu, İlk Yardım Kursu, Emlak Danışmanlığı Kursu, Demonte Mobilya Kursu ve Ebru-Hat Sanat

BİGA YATIRIM ve GİRİŞİM OFİSİ
Küreselleşen pazar ve ekonomi hızla değişiyor ve gelişiyor. Biga’lı yatırımcılar, kadın ve genç girişimciler için Biga Yatırım ve Girişim Ofisi projemizi hazırladık. Biga’ya projeleri ile destek olacak gençlerimize destek bizden!
Biga Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğimiz ile yatırımcılara yardım ve destek sağlayacak Biga Yatırım ve Girişim Ofisi açacağız. Biga’da ilk kez iş kuracak kadın ve genç girişimciler için ‘’İşine Destek İletişim Paketi’’ Belediyemizden Hediye!

BİGA NAKLİYECİLER SİTESİ
Biga’da nakliye sektörümüzün en büyük ihtiyaçlarından birini artık hayata geçirme geldi. Biga Kamyon Garajı Projemizle düzensiz ve dağınık olan park etme sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Biga Kamyon Garajı ile kent ulaşımının rahatlatmasına ve Biga’mızın görüntü kirliliğini ortadan kalkmasını hedefliyoruz.

BİGA OTO GALERİCİLER SİTESİ
Biga’da otomotiv sektörümüzün iki dönemdir olmasını beklediği Biga Oto Galericiler Sitesi projemiz hazırladık. Biga kent içinde faaliyetlerini sürdüren otomotiv sektörümüze yönelik Biga Oto Galericiler Sitesi, modern ofisleri, geniş sergileme alanları, tesisleriyle refah bir ticaret merkezi olacak. Her türlü oto ticari faaliyetleri yapabilecekleri ulaşım kolaylığı olan ve işyeri ruhsatı alımlarının kolay olacağı projeyi hayata geçireceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önümüzdeki dönemi yeni bir şahlanışın dönüm noktası haline getireceğiz

YEREL YÖNETİMLER ANLAYIŞIMIZ FARKLI OLACAK
Biz Biga için çok çalışmaya hazırız, alanında uzman 25 meclis üyesi adayımızın da proje görev sorumluluğu almasıyla en hızlı iş ve en hızlı hizmet üreten bir yerel yönetimler dönemi bizleri bekliyor.
Depreme Hazırlık, Kesintisiz Su, Köy Masamızla, Engelli Yaşam Merkezleri, Emekliler Lokali, Hanımevi, Hünerli Eller Çarşısı, Biga Öğrenci ve Gençlik Merkezi, Her Mahalleye 1 Kreş, Biga Belediyesi Paket Taş Üretim Tesisi, Biga Belediyesi Katı Atık Ayrıştırma Tesisi ve Festival projelerimizle Biga’yı hayallerimizin ötesine taşımak için 25 meclis üyesi adayımızla birlikte hazırız.
Kimseyi geride bırakmayacak her alanda her kesime eşit ve adaletli yönetim anlayışı Bigalilara hizmet edecek olmanın heyecanı içinde olduklarını belirten Alper Şen, İÇDAŞ Biga Tesisleri Direktörü Fuat Erkan Tekin ve Doğanlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan’a konukseverlikleri için teşekkür etti ve yeni dönemde Biga için birlikte çalışmaktan mutluluk duyacaklarını söyleyerek sözlerine son verdi.

Editör: Haber Merkezi