Biga’da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü kapsamında düzenlenen "Vatan ve Kahramanlık Buluşmaları" programı, duygusal anlarla dolu bir atmosferde gerçekleşti. Program Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Biga Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, Biga Ortaokulu Müdürlüğü ve Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Biga Ortaokulu 6.sınıf öğrencileri iş birliğiyle yapıldı.

Programa, Biga İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Akpınar, Askerlik Şubesi Başkanı Çağrı Kaya, Biga Ortaokulu Müdürü Mehmet LEK, Biga İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fikret Can ve Biga Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Kargı gibi yerel yöneticiler katıldı. Program, Biga Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Emel PEKER'in sunumuyla başladı.

Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Başkanı Malûl Gazi Yasin Gülşen, şehit kardeşi Erol Acar ve Kıbrıs Gazisi Saadettin Şen gibi konuşmacılar, katılımcılara şehitlik ve gazilik kavramlarına dair duygusal ve etkileyici hikayelerini paylaştılar. Şehit gazi kavramı hakkında duygularını dile getirdiler.

Biga Halk Eğitimi Merkezi, Minik Ellerle 23 Nisan Coşkusunu Paylaştı Biga Halk Eğitimi Merkezi, Minik Ellerle 23 Nisan Coşkusunu Paylaştı

Programın ilerleyen bölümlerinde öğrenciler, konuşmacılara yönelik sorular sordular ve duygusal anlar yaşandı. Gazilere ve şehit yakınlarına duyulan saygı ve minnet duyguları, katılımcılar arasında yoğun bir şekilde hissedildi.

Editör: Haber Merkezi